11.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021

„Avem un partid extremist în Parlament, care și-a asumat aceste proteste”, susține vicepremierul

„De aseară avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentul României, care și-a asumat aceste proteste”, a declarat, marți, 30 martie 2021, la postul de televiziune Digi 24, vicepremierul Dan Barna, copreședintele USR PLUS.

Vicepremierul Barna s-a referit, astfel, probabil, la partidul AUR, despre care consideră că a încurajat protestele neautorizate care s-au desfășurat, luni, în mai multe orașe ale României, cele mai mari fiind în București. Pe de altă parte, și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marți, că aceste proteste ar fi fost justificate.

Pe parcursul acestor proteste s-au constatat „manifestări fasciste”, față de care Guvernul va avea „toleranță zero”, a avertizat vicepremierul. În opinia lui Dan Barna, una dintre aceste manifestări fasciste a fost cea din fața unui spital Covid din Bacău, unde protestatarii au strigat, către personalul medical, „Asasinii!”.

Proteste au avut loc, luni, la București, Brașov, Bacău, Galați și Drobeta Turnu Severin.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă