8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăPoliticăAvem încă o lună de stare de alertă. Sunt reguli speciale pentru...

Avem încă o lună de stare de alertă. Sunt reguli speciale pentru a merge la vot

Guvernul Orban a prelungit cu încă o lună starea de alertă în România, cu începere din ziua de marți, 15 septembrie 2020.

Această perioadă va include și ziua de 27 septembrie, în care românii vor merge la vot pentru alegerile locale.

“La secțiile de vot, s-a adăugat, pe lângă măsurile de port mască, distanțare și obligativitatea alegătorilor la intrare în secția de vot și la ieșire de a dezinfecta mâinile”, a precizat secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la începutul ședinței de Guvern.

„În mod normal, pentru verificarea identității persoanei care votează, va fi dată jos masca și apoi pusă înapoi. Cei din comisia secției de votare pot interzice intrarea celor care nu poartă mască și să le interzică votul alegătorilor care nu vor să-și dea masca jos pentru identificare”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Cu privire la verificarea alegătorilor, și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), care asigură partea tehnică, a adus o clarificare.

“Cei care au carte de identitate, vor introduce ei personal cartea în fanta de la tableta sau de la aparatul care o citește. Cei care au buletine vechi, vor fi prelucrate manual, cu dezinfecția mâinilor lucrătorilor”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

De asemenea, persoanele angajate la secțiile de votare care vor număra buletinele de vot provenite de la alegătorii suspecți de infectare cu COVID sau de la cei care sunt infectați “vor fi protejate și vor fi alte măsuri pentru ei, va fi separată numărătoarea decât cea obișnuită care se face în secția de vot”, a spus Raed Arafat.

Urna mobilă va fi trimisă și la alegătorii aflați în carantină, în izolare la domiciliu sau în spital.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...
Ultima oră
Pe aceeași temă