14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăPoliticăAUR solicită demisia conducerii TVR

AUR solicită demisia conducerii TVR

AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) cere demisia întregii conduceri ai TVR invocând responsabilitatea directă ce le revine în prejudicierea gravă a prestigiului și imaginii publice a AUR.

Motivul invocat de AUR

Reprezentanții AUR spun că ediția de vineri, 7 ianuarie, ora 21:00, a emisiunii „Tema Zilei” de la TVR1 a fost construită ca un atac concertat, brutal și inadmisibil la adresa principalului partid de opoziție (AUR), realizat după rețetele propagandistice în care TVR a strălucit pe vremea mineriadelor iliesciene și care, la rându-le, moșteneau clișeele, procedurile și apucăturile din epoca Ceaușescu.

În ediția respectivă au fost lansate acuze mincinoase deosebit de grave la adresa AUR, fără ca, prin moderatoarea programului, TVR să fie preocupată vreo clipă de aflarea adevărului sau de respectarea propriei legi de organizare și funcționare, a rigorilor deontologice și a normelor CNA în materia pluralismului, non-partizanatului și a echilibrului de opinii în dezbateri, mai spune AUR.

Prin intermediul moderatoarei, TVR a propagat în cadrul emisiunii „Tema zilei” clișeele politice utilizate de concurenții politici referitor la presupusul caracter „extremist” și „populist” al AUR, și nu a solicitat nici măcar o singură dată probe în susținerea neadevărurilor, etichetelor și epitetelor denigratoare, realmente extremiste, la adresa AUR lansate de invitații unilateral selecționați pentru a ofensa, inacceptabil, întregul electorat pe care AUR îl reprezintă în Parlament.

AUR cere demisiia întregii conduceri a postului Național de televiziune, respectiv: președintelui director-general al Societății Române de Televiziune, Dan Cristian Turturică, precum și demiterea producătorului general Ramona Săseanu, dar și demiterea directorului știrilor TVR, Oana Popescu. Totodată, partidul mai cere intervenția CNA față de acest derapaj politic nepermis de grav al televiziunii publice și aplicarea de sancțiuni conform Legii audiovizualului.

AUR mai anunță că acest caz se mută în instanță.

Cristina Corpaci
Cristina Corpaci
În presă din 2004. Din iulie 2021 m-am alăturat echipei România Liberă, unde sunt editor și editorialist economic.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Surpriză la turneul de la Miami! Carlos Alcaraz, eliminat în „sferturi”

Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000 de la Miami, după ce a fost învins de bulgarul...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă