21.5 C
București
joi, 30 iunie 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăAUR cere excluderea UDMR de la guvernare, ca sancțiune după vizita președintei...

AUR cere excluderea UDMR de la guvernare, ca sancțiune după vizita președintei Ungariei

Partidul AUR cere excluderea UDMR de la guvernare, ca sancțiune după vizita președintei Ungariei în România și după declarațiile făcute de aceasta, în prezența unor lideri UDMR.

Mai mulţi parlamentari AUR, în frunte cu președintele AUR, deputatul George Simion, au exprimat această revendicare în faţa biroului preşedintelui Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Acesta este și președintele PSD – partener la guvernare cu UDMR și PNL.

Protestatarii din AUR au blocat intrările în biroul lui Ciolacu cu panglici în culorile drapelului Ungariei, roşu, alb şi verde. De asemenea, ei au postat un banner cu inscripția „UDMR afară!”.

Cu o zi înainte, luni, deputatul George Simion ceruse ca premierul Ciucă să vină în Parlament ca să explice măsurile luate de statul român după vizita președintei Ungariei.

„Considerăm normal ca premierul Ciucă să vină în faţa Parlamentului şi în faţa opiniei publice să spună ce măsuri s-au luat. Pornim de la ultimul incident, de la vizita privată a preşedintelui Ungariei în România. La Cluj-Napoca, a fost prezent preşedintele Ungariei în acelaşi timp cu premierul Ciucă. Vrem să ştim şi noi cine i-a asigurat paza preşedintelui Ungariei, dacă din zona Administraţiei Prezidenţiale a venit o solicitare pentru a asigura serviciul de pază şi protecţie şi implicarea celorlalte servicii şi instituţii de forţă din cadrul statului român”, declara George Simion.

Șefa de stat a Ungariei, Katalin Éva Novák, a fost în România la finalul săptămânii trecute. Vizita s-a desfășurat doar în Transilvania. Unul dintre momentele vizitei a fost inaugurarea unei statui la Alba Iulia. Statuia este a lui Gabriel Bethlen, principe al Transilvaniei în secolul al XVII-lea. Președinta Ungariei a avut și o declarație controversată, în care afirma că ea îi reprezintă pe toți maghiarii, indiferent de țara în care trăiesc.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...

Raperul R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare: ”Ai distrus multe vieți”

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru trafic sexual. Acesta și-a folosit celebritatea și averea sa timp de decenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă