10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăPoliticăAtmosferă de stadion la Cotroceni. Iohannis a fost ”deranjat” de protestul polițiștilor...

Atmosferă de stadion la Cotroceni. Iohannis a fost ”deranjat” de protestul polițiștilor miercuri

 Câțiva sindicaliști din Poliție s-au certat cu jandarmii: „au primit ordin să ne gazeze”.

Protestatarii spun că sunt nemulțumiți de decizia de a îngheța salariile și de a tăia sporurile și cer demisia Guvernului.

De asemenea, sindicaliștii din Poliție cer să se întâlnească cu președintele Klaus Iohannis pentru a discuta despre problemele lor.

„Am venit în fața Palatului Cotroceni pentru că știm că rolul președintelui României este deosebit de important și că de fapt el conduce Guvernul României, nu domnul Cîțu”, a spus unul dintre protestatari.

La un moment dat, spiritele s-au încins și protestatarii au aruncat cu fumigene, apoi s-au îmbrâncit cu jandarmii.

„Au primit ordin să ne gazeze și să ne amendeze”, a spus unul dintre protestatari.

Mai mulți polițiști au fost legitimați de colegii lor jandarmi, iar sindicaliștii spun că acesta este un abuz.

Unul dintre protestatari s-a legat cu lanțuri de picioare.

„Răspundem la sfidare cu un miting și mai mare. Nu cedăm”, a spus unul dintre protestatari.

Jandarmeria a transmis explicații despre protestul de la Cotroceni

Jandarmeria București a transmis, despre protestul cu fumigene organizat de sindicaliștii din sistemul de apărare și ordine publică în fața Palatului Cotroceni faptul că aceștia știu că nu au voie să participe la astfel de manifestări cu materiale explozive, dar încă nu s-a dat nicio amendă.

Reprezentanții Jandarmeriei București spun că acțiunea lor a avut drept scop desfășurarea adunării publice în condiții de siguranță și legalitate.

Despre faptul că jandarmii i-au legitimat pe polițiștii protestatari, aceștia arată că, potrivit legii, „personalul militar al Jandarmeriei are dreptul să efectueze control corporal preventiv asupra persoanei şi bagajului acesteia în cazul în care aceasta participă la manifestări publice sau în alte locuri în care este interzis accesul cu produse ori substanţe periculoase”.

„Sub un alt aspect, participanții au obligația de a nu participa la adunări publice cu materiale explozive sau incendiare”, spun jandarmii bucureșteni.

Până la ora transmiterii știrii, nu au fost aplicate sancțiuni. Jandarmii spun că acest lucru urmează să se facă de către agenții constatatori de la fața locului în funcție de faptele comise.

Jandarmeria București recomandă tuturor organizatorilor și participanților la manifestații publice respectarea strictă a prevederilor legale cu privire la organizarea și desfășurarea adunărilor publice.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

ROCA Investments înregistrează creștere pentru al șaselea an consecutiv, în pofida unui an plin de provocări, și o valoare de piață de 81,64 mil...

ROCA Investments, cea mai dinamică companie de private equity din România, celebrează șase ani de activitate pe piața locală. Compania anunță o evaluare curentă...

Românii Investesc Record în Titlurile de Stat: O Premieră în Guvernarea PSD

Sub guvernarea lui Marcel Ciolacu, investițiile fără precedent devin motorul dezvoltării țării, iar economia României se clasează constant printre cele mai dinamice din Uniunea...

Revolut: Sistemele antifraudă ale băncii digitale au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline

Revolut, fintech-ul global cu peste 40 de milioane de clienți la nivel global, din care peste 3,5 milioane de clienți în România, prezintă primul...
Ultima oră
Pe aceeași temă