24.1 C
București
luni, 8 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăAvertisment sever. În cazul unui război NATO - Rusia, Rusia va trata...

Avertisment sever. În cazul unui război NATO – Rusia, Rusia va trata România ca pe un membru NATO

Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, a adresat României un avertisment foarte dur.

Mesajul ambasadorului a fost transmis drept răspuns la întrebarea primită din partea ziarului „România liberă”, în cadrul unei conferințe de presă online, organizată de Ambasada Rusiei la data de 10 iunie 2021.

Întrebarea ziarului „România liberă” a fost următoarea: „În cazul unui război între NATO și Rusia, cum va fi tratată România de către Rusia?”

Răspunsul ambasadorului Valery Kuzmin a fost următorul: „În cazul unui război NATO – Rusia, Rusia va trata România ca pe un membru al NATO – dacă România rămâne în NATO până la acel moment”.

Contextul acestui răspuns a fost cel în care, anterior, fiind întrebat despre ce efecte ar putea avea asupra României întâlnirea dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin, întâlnire care va avea loc peste câteva zile la Geneva (Elveția), ambasadorul Kuzmin răspunsese că nu se poate, încă, pronunța.

Valery I. Kuzmin (68 de ani) este de profesie jurnalist și diplomat. Deține funcția de ambasador al Rusiei în România din anul 2016. Anterior, el fusese și ambasador al Rusiei în Republica Moldova.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Securicii fac poc, serviți cu AOC

Reducerea posturilor guvernamentale rămâne doar un enunț de adormit Mitsura. De parcă n-ar exista destule instituții controlate prin acoperiți, guvernanții crează Agenția pentru Operațiuni...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU