12 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăȘtirile zileiPoliticăAvertisment sever. În cazul unui război NATO - Rusia, Rusia va trata...

Avertisment sever. În cazul unui război NATO – Rusia, Rusia va trata România ca pe un membru NATO

Valery Kuzmin, ambasadorul Federației Ruse la București, a adresat României un avertisment foarte dur.

Mesajul ambasadorului a fost transmis drept răspuns la întrebarea primită din partea ziarului „România liberă”, în cadrul unei conferințe de presă online, organizată de Ambasada Rusiei la data de 10 iunie 2021.

Întrebarea ziarului „România liberă” a fost următoarea: „În cazul unui război între NATO și Rusia, cum va fi tratată România de către Rusia?”

Răspunsul ambasadorului Valery Kuzmin a fost următorul: „În cazul unui război NATO – Rusia, Rusia va trata România ca pe un membru al NATO – dacă România rămâne în NATO până la acel moment”.

Contextul acestui răspuns a fost cel în care, anterior, fiind întrebat despre ce efecte ar putea avea asupra României întâlnirea dintre președinții Joe Biden și Vladimir Putin, întâlnire care va avea loc peste câteva zile la Geneva (Elveția), ambasadorul Kuzmin răspunsese că nu se poate, încă, pronunța.

Valery I. Kuzmin (68 de ani) este de profesie jurnalist și diplomat. Deține funcția de ambasador al Rusiei în România din anul 2016. Anterior, el fusese și ambasador al Rusiei în Republica Moldova.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Noua variantă de coronavirus stârnește controverse între specialiști

Apariția în Africa de Sud a unei noi variante de coronavirus, cu peste cincizeci de mutații, îngrijorează omenirea. Ursula von der Layen, președintele...

România a semnat acordul de împrumut prin PNRR

Acordul de împrumut prin Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă între Comisia Europeană (CE) şi România, pentru disponibilizarea unei o prime tranşe, în valoare de...

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...
Ultima oră
Pe aceeași temă