10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăPoliticăAlin Nica: fără politruci PSD în deconcentrate

Alin Nica: fără politruci PSD în deconcentrate

“Fără politruci PSD în deconcentrate” – e deviza PNL la negocierile cu PSD, în județul Timiș. Liberalii nu se prea înțeleg cu social-democrații în județul Timiș. Deși au o colaborare la guvernarea centrală, în plan local disputele sunt aprinse.

Liberalii lui Nica sunt supărați că au pierdut conducerea Prefecturii, în defavoarea unui pesedist. Conducerea Spitalului Județean din Timișoara și a Inspectoratului Școlar Județean, la fel. Alin Nica declară că în cadrul discuțiilor avute între PNL și PSD pentru împărțirea politică a conducerii deconcentratelor nu ar vrea să aibă loc schimbări cu „politruci” sau „alte persoane lipsite de competență”.

“Fără politruci PSD în deconcentrate”

Liberalul Alin Nica admite că sunt discuții cu cei de la PSD pentru conducerea instituțiilor deconcentrate, după formarea alianței între cele două partide la nivel național. „Sper să ajungem la un numitor comun.”, a spus Alin Nica: „Nu aș vrea să avem schimbări ca pe vremea PSD-ului, cu politruci sau alte persoane lipsite de competență”.

citește și: Diversiunea “benzina scumpă,” posibilă piesă a “Doctrinei Gerasimov”

După ce liberalii au rata numirea unui prefect PNL în Timiș, poziția fiind adjudecată de PSD, o altă schimbare a avut loc la vârful Spitalului Județean. Liberalul Raul Pătrașcu a fost înlocuit cu social-democratul Sorin Barac.

„Noi am colaborat la CJ foarte bine cu managerul Raul Pătrașcu. Nu vedeam niciun motiv ca acesta să fie schimbat. Nu am vrea să facem schimbări politice bazate pe afinități politice, ci pe competență. Domnul Pătrașcu a condus Spitalul Județean prin pandemie. Mai cred că și-a arătat eficiența managerială. De aceea nu vedeam niciun motiv să îl schimbi după pandemie. Avem proiecte importante la Spitalul Județean. Maternitatea, clădirea de interconectare, noul UPU pe care dorim să îl inaugurăm la vară. Nu ne e indiferent cine conduce spitalul. Nu îl cunosc pe noul manager, sper să fie un bun manager, dar în continuare ne urmărim interesele locuitorilor județului.” a declarat Alin Nica, potrivit expressdebanat.ro.

citește și: DSU vrea să instaureze cenzura: cine critică guvernul “e cu rușii”

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, o dată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă