5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Alin Nica avertizează: Timişoara poate pierde titlul de Capitală Europeană a Culturii

Motivul principal: slaba finanțare a proiectului. Alin Nica a menţionat că în 2020, întrucât a fost pandemie, proiectul Timişoara Capitală Culturală a Europei în 2023 a primit doar 20% din banii prevăzuţi a fi alocaţi de Guvern, Primăria Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş.

Astăzi, se desfășoară o şedinţă de urgenţă a fost convocată de Comisia Europeană, în cadrul căreia va fi evaluată situaţia, a anunțat Alin Nica, în cadrul unei conferințe de presă.

El a mai precizat că încă de anul trecut a tras semnalul de alarmă asupra pericolului de blocare a proiectului.

Primăria, Consiliul Judeţean şi Ministerul Culturii nu şi-au ţinut angajamentele, a mai spus interlocutorul.

Liderul PNL Timiș a mai anunțat că imediat după ce a preluat mandatul de preşedinte al CJT, în noiembrie, “Consiliul Judeţean Timiş nu plătise niciun leu către Asociaţie, nici măcar cotizaţia.”

Am făcut demersuri că 750.000 lei să fie achitaţi”, a conchis Nica.

Acesta face apel la înțelegere și la înlăturarea orgoliilor pentru o punere de acord de susținere a proiectului  Timișoara – Capitală Europeană a Culturii.

“Aşteptăm o decizie a Primăriei Timişoara în privinţa a ceea ce se doreşte: să se înfiinţeze o nouă structură, acel centru de proiecte sau se doreşte altceva. Nu ştiu cât mai putem aştepta. Noi ne reactivăm angajamentul de a fi parteneri în acest proiect”, a mai precizat Alin Nica.
În prezent, Asociaţia TM2021 pierde oameni, oameni de calitate, şi, dacă nu avem coerentă să ducem acest proiect la bun sfârşit… e o pierdere capitală”, a conchis Alin Nica, preşedintele CJ Timiş.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă