2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăPoliticăAlin Nica aduce trenuri nepoluante din Germania pentru ruta Timișoara – Reșița

Alin Nica aduce trenuri nepoluante din Germania pentru ruta Timișoara – Reșița

Autoritățile județene au anunțat încă din toamnă că pe linia ferată Timișoara – Reșița vor circula locomotive nepoluante. Alin Nica aduce trenuri nepoluante.

Astfel, președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, a testat, în Germania, un tren alimentat cu hidrogen, operat de o rețea regională de transport. El a fost invitat la o asemenea deplasare de documentare în Saxonia Inferioară, unde operează un tren pe hidrogen, realizat de Alstom, anunță Ziua de vest.

Prima companie din lume care produce astfel de trenuri

Ministerul transporturilor a promis că reabilitează linia ferată Timișoara-Reșița

”Unul dintre proiectele majore ale județului nostru este introducerea, împreună cu vecinii din Caraș – Severin, a trenurilor cu hidrogen între Timișoara și Reșița, cât și reabilitarea căii ferate.  Astfel, am răspuns pozitiv invitației de a participa la o vizită de studiu, în Hanovra, Germania, axată tocmai pe implementarea cu succes a fondurilor structurale în mobilitatea „verde”, sustenabilă.

Alin Nica aduce trenuri nepoluante

citește și: Ploaie de bani „radioactivi” deasupra Ucrainei

Am avut parte de o călătorie cu trenul de hidrogen Coradia Lint. Reprezentanții Alstom și ai companiei regionale de transport din Saxonia Inferioară ne-au prezentat provocările și beneficiile acestui tip de transport. De altfel, compania a fost prima din lume care a folosit un tren de pasageri alimentat cu hidrogen”, a precizat Nica.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă