13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Alexandru, despre activitatea sa la conducerea PNL București

„Obiectivul pe care mi l-am asumat a fost să curăţ, nu o să ascund, să curăţ organizaţiile noastre de practicile USL-iste. Am avut un obiectiv asumat să dau încredere colegilor noştri, în primul rând să identific şi să cresc lideri în filialele noastre, care să stea pe picioarele lor, care să aibă încredere în competenţelor lor şi care să nu se simtă că trebuie să negocieze cu cineva pe sub masă sau trebuie să se pună bine cu cineva pentru că pe cont propriu nu pot reuşi”, a afirmat Violeta Alexandru, la şedinţa Comitetului de coordonare al PNL Bucureşti, în cadrul căruia va fi aleasă conducerea filialei.

Ea a menţionat că decizia de a-l susţine pe Nicuşor Dan la Primăria Capitalei a fost discutată cu membrii organizaţiei, adăugând că în acest fel a fost îndeplinit obiectivul de înlăturare a PSD din Bucureşti.

„Am ţinut mult să dăm jos PSD-ul din Bucureşti şi am ţinut împreună la acest obiectiv. Sunt omul care a fost în fiecare filială aşa că decizia de a susţine împreună un candidat comun, noi şi USR PLUS, a fost o decizie discutată cu dumneavoastră. (…) Decizia a fost obiectivul de înlăturare a PSD din Bucureşti şi am reuşit împreună acest lucru. Vă mulţumesc pentru sacrificiu şi că aţi înţeles că înainte de orice vrem binele Bucureştiului şi vrem să scoatem Capitala şi administraţia din aranjamentele şi grupurile de interese ale PSD, care o storseseră de ultimele resurse financiare de a ajuns Nicuşor Dan să se chinuie să găsească o soluţie pentru care să acomodeze bugetul ca să susţină cheltuielile necesare, ce să mai vorbim de investiţii. PSD se bucură când ne vede cum ne luptăm între noi”, a menţionat Violeta Alexandru.

Ea s-a referit şi la rezultatele obţinute la alegeri, menţionând că a fost o creştere a procentului de susţinere faţă de 2016 şi o dublare a numărului de parlamentari.

„Trebuie să o spunem foarte clar că am crescut cu 50% faţă de 2016. E o creştere într-un oraş ca Bucureştiul în care avem un competitor foarte bine pregătit, care este USR PLUS, avem o creştere. (…) 50% creştere faţă de 2016, 100% creştere faţă de 2016 la parlamentare. Am dublat numărul de parlamentari pentru că am făcut campanie împreună om la om, unii dintre noi care suntem astăzi parlamentari, doar unii”, a mai arătat Violeta Alexandru.

Potrivit acesteia, PNL este la Bucureşti într-un parteneriat corect cu USR PLUS.

„Tot împreună am intrat într-o coaliţie pentru conducerea Bucureştiului alături de USR PLUS şi suntem într-un parteneriat corect (…). Nu este o colaborare întotdeauna uşoară. Eu nu sunt un om care să stea pe Facebook, să poarte discuţii şi să se contreze cu ceilalţi decât atunci când este strict necesar. (…) Am făcut un obiectiv – reuşita colaborării cu parteneri cu care nu am mai lucrat niciodată”, a mai menţionat Violeta Alexandru.

Liderul PNL Bucureşti s-a referit şi la colaborarea cu Nicuşor Dan.

„Punctez colaborarea cu primarul general. Când e cineva din interiorul partidului altfel arată relaţia de colaborare. Când e cineva din afara partidului, îţi trebuie, cu atât mai mult, corectitudine, pentru a putea consolida o relaţie de încredere cu cineva cu care lucrezi. Noi în acest moment suntem în cea mai bună relaţie de colaborare cu primarul general, PNL, ca să vorbesc despre mine, PNL, filiala Bucureşti. Este un nivel al încrederii pe care l-am atins în colaborarea cu primarul general, în pofida zilelor care sunt mai aglomerate sau mai tensionate, care îţi arată o maturitate politică din partea ambelor părţi pentru binele Bucureştiului, este un rezultat cert pe care l-am atins într-o perioadă extrem de dificilă. Şi acum liberalii din Bucureşti trebuie să facă un pas înainte către construcţie, către implementarea de proiecte având în vedere bugetul aprobat”, a mai spus Violeta Alexandru. 

Ultima oră
Pe aceeași temă