26.9 C
București
miercuri, 10 august 2022
AcasăȘtirile zileiPoliticăAflat în contact direct cu un bolnav COVID, Dominic Fritz nu respectă...

Aflat în contact direct cu un bolnav COVID, Dominic Fritz nu respectă regulile de izolare

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a fost depistat pozitiv în urma testului PCR. Trebuia să fie prezent astăzi, la Novisad, cu prilejul lansării proiectului Novi Sad Capitala Europeană a Culturii. N-a putut pleca. Dar Dominic Fritz, deși a fost “contact direct” cu domnia sa, cu prilejul unei întâlniri la Reșița. Nu s-a izolat cinci zile, așa cum prevede legea. Este prezent în capitala Banatului sârbesc. Deci, Dominic Fritz nu respectă regulile de izolare.

Jurnalista Lia Lucia Epure a documentat, în ”Ziua de Vest”, pas cu pas aparițiile primarului userist al Timișoarei și a dezvăluit mecanismul de propagandă al USR.

Ea a extras din Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Acesta precizează clar că ”persoană care a avut contact faţă în faţă cu un caz de COVID-19 la o distanţă mai mică de 2 m şi cu o durată de minimum 15 minute, trebuie să se izoleze”.

Dominic Fritz nu respectă regulile de izolare

“Domnul Fritz Nu trebuia să iasă în lume, minim cinci zile. Dar nu s-a oprit. Şi aici încep manipulările. Bogdan Marta, purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara l-a abordat telefonic pe colegul Lucian Paulescu, redactor şef Ziua de Vest, căruia i-a spus: ”Dominic Fritz a efectuat două teste PCR, la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş», unul miercuri, după întâlnirea de la Reşiţa, şi unul joi dimineaţa, ambele fiind negative.

citește și: Iohannis își crește comisarii de mâine

La întâlnirea de miercuri, Dominic Fritz a respectat toate măsurile de siguranţă, şi-a igienizat mâinile după ce a dat mâna cu Alin Nica, iar conform normelor în vigoare nu este considerat contact direct. Primarul a fost sunat de reprezentanţii DSP, care au stabilit că acesta nu a fost contact direct.”, suplimentând de altfel şi postarea de pe FB, în care scrie: „În cursul zilei de ieri, dl. primar Dominic Fritz a participat împreună cu dl. Nica la o conferinţă de presă, la Reşiţa.

Pe tot parcursul acestui eveniment dl. primar a respectat toate regulile de siguranţă, deci nu este considerat contact direct, conform normelor în vigoare. Dl. primar a efectuat ieri (miercuri – n.r.) un test PCR la Spitalul de Boli Infecţioase «Victor Babeş», deoarece astăzi este invitat la Novi Sad, la o întâlnire cu primarul acestui oraş şi la ceremonia de deschidere a anului în care acest oraş va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii. Testul a ieşit negativ. Domnul primar a repetat testul în această dimineaţă (joi – n.r.), iar rezultatul a fost, din nou, negativ. Domnul primar îi urează domnului Nica însănătoşire grabnică şi multă sănătate,” notează Lia Lucia Epure în Ziua de vest.

Marius Ghilezan
Marius Ghilezanhttp://mariusghilezan.ro/
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a deconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Cele mai citite

Negoiță, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) într-un dosar în care este acuzat de abuz...

Petre Daea: Liniște, liniște, liniște! Se sperie și copiii în pântece

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a ținut să îi liniștească pe români și a dat asigurări că producția de floarea soarelui este suficientă și vom...

Europa va muri de frig cu ”încălzirea globală” pe piept

China a spus adio Acordului climatic. Rusia continuă să avanseze în adâncul Ucrainei. SUA trec prin cea mai gravă criză a mileniului. Uniunea Europeană se...
Ultima oră
Pe aceeași temă