10 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

AEP și Poșta Română, interpelate pe tema voturilor din diaspora

„Am adresat astăzi, via e-mail, o serie de întrebări preşedintelui AEP şi directorului general al Poştei Române, solicitând o explicaţie clară cu privire la felul în care mii de voturi ale românilor din Diaspora nu au putut fi contabilizate în cadrul procesului electoral din decembrie 2020,” a scris Mihail, pe Facebook.

El a cerut răspunsuri la următoarele întrebări:

–  Câte plicuri nu au mai ajuns deloc la alegători şi care sunt cauzele?

 – Căte plicuri au ajuns la birourile electorale pentru votul prin corespondenţă şi la cele din cadrul misiunilor diplomatice după expirarea termenului limită prevăzut de legislaţia electorală, şi anume după data de 3 decembrie ora 23:59?

 – Care sunt cauzele acestor situaţii întâlnite şi ce măsuri vor fi luate în consecinţă pentru creşterea încrederii alegătorilor români în opţiunea votului prin corespondenţă la viitorul scrutin?

Mihail a reamintit că cetăţenii români, indiferent de locul în care se află, trebuie să îşi exprime neîngrădit dreptul la vot, iar statul roman are îndatorirea să se asigure că acest drept le este respectat. „Sper să avem un răspuns detaliat cât mai curând. În lipsa unui răspuns, vom reveni cu o interpelare scrisă, odată cu reluarea activităţii parlamentare în februarie”, a scris Radu Mihail joi pe Facebook.

Ultima oră
Pe aceeași temă