7.4 C
București
luni, 25 octombrie 2021

Adrian Năstase vorbește de o a doua scrisoare de la UE, în care erau numiți șefii parchetelor

Fostul premier, Adrian Năstase, detonează un nou scandal imens. În direct la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu, Năstase a confirmat existenţa scrisorii Comisiei Europene din 2012, dar a mers mai departe. Năstase susţine că fostul ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru, ar fi primit o a doua scrisoare de la Catherine Day în 2012.

În această scrisoare, Comisia Europeană ar fi avut cerinţe clare în privinţa numirii şefilor parchetelor. „A mai fost o altă scrisoare pe 15 septembrie adresată de Catherine Day Monei Pivniceru despre numirea şefilor parchetelor. În acest context, Catherine Day îi spunea cu aroganţă cum să numească şefii de parchete. Să transmită CV-urile public”, a dezvăluit Năstase.

„Raportul MCV era planificat să apară pe 16 noiembrie 2012 înaintea parlamentarelor. Aşa se explică dosarele din zona PSD-ului care să inflameze opinia publică. Jose Manuel Barroso i-a dat lui Ponta o listă prin care îi erau interzise graţierile individuale. Jose Manuel Barroso ne dă lecţii de anticorupţie şi s-a dus la o bancă de investiţii care a creat o grămadă de nenorociri. Aici au fost interesele lui Băsescu, ale celor din Servicii. S-au ajuns la sentinţe prin utilizarea unor complete de execuţie. Judecătorii din complete erau puşi de Traian Băsescu”, a acuzat Năstase.

Năstase a spus cine ar fi fost beneficiarii acestei presupuse scrisori. Mai mult, acesta a lansat şi acuzaţii dure la adresa fostului preşedinte, Traian Băsescu. „Eu am ştiut de aceste demersuri. Mi-a fost foarte clar că aceste rapoarte MCV conţin lucruri pentru eliminarea din viaţa politică a unor oameni care nu mai erau doriţi la Bruxelles, dar nici de Traian Băsescu. Semnificaţia era aceea de eliminare din viaţa politică a unor persoane politice antipatice la Bruxelles şi lui Traian Băsescu. Toate prin intermediul Monicăi Macovei, a lui Kathrine Day”, a tunat Năstase.

Ultima oră
Pe aceeași temă