9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

A murit autorul legii restituirii proprietăților. Răsvan Dobrescu a fost opt ani parlamentar PNȚCD

“Alt senior al avocaturii românești a plecat la Cer: Maestrul Răsvan Dobrescu”, anunță avocatul Antonie Popescu.

A fost avocat în Baroul București.

Răsvan Dobrescu a fost deputat în legislature 1992-1996 și senator în perioada 1996-2000 din partea Convenției Democrate din România, membru al conducerii Partidului Național Țărănesc-Creștin Democrat, vicepreședinte al Comisiei Juridice, inițiator și promotor al legilor cu caracter restitutiv reparator, inclusiv al Legii 10/2001, alături de regretatul Emil Popescu; membru al Fundației „Corneliu Coposu”.

Fiica sa, Mihaela Dobrescu, i-a urmat cariera. A fost cea care a încercat să salveze clădirea de le Clemanceau, niciodată naționalizată de regimul comunist.

Restituirea proprietăților confiscate de regimul comunist s-a putut face doar datorită luptei sale temeinice pentru restitutio in integrum.

A publicat o carte în trei volume: “Nu te prinde lor tovarăș!” cu o bandă pe care scrie “un civil în haină militară,” apărută la Editura Scrisul românesc.

 

Marius Ghilezan
Marius Ghilezan scrie la “România liberă” din anul 1991. Este reporterul care i-a desconspirat pe celebrul Căpitan Soare, pe Omul Negru de la Rahova, pe Aurel Moiș, “călăul din Christian Tell,” fost torționar comunist, care a trimis șapte țărani din Apateu la moarte, pentru că au refuzat să intre în colectiv. A publicat celebrele stenograme ale întâlnirii lui Mihail Gorbaciov cu Nicolae Ceaușescu. A fost primul jurnalist român post-decembrist care a stat de vorbă cu președintele SUA. Este autorul a nouă cărți.
Ultima oră
Pe aceeași temă