17.5 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Poliția va amenda pietonii care trec strada citind pe telefonul mobil

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) are un proiect legislativ care, dacă va fi aprobat, ar urma să permită amendarea pietonilor care traversează strada în timp ce se uită pe telefonul mobil.

Polițiștii vor putea amenda pietonii care sunt surprinși pe carosabil în timp ce scriu mesaje SMS sau accesează aplicații de pe telefonul mobil, inclusiv cele de ghidare. Pietonii ar urma să poată fi amendați chiar și doar dacă vorbesc la telefonul mobil în timp ce traversează strada.

Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul MAI, împreună cu expunerea de motive care a dus la elaborarea acestuia. Conform expunerii de motive, „în perioada 01.01.2019 -15.09.2020, s-au înregistrat 1.711 de accidente de circulație grave având drept cauză principală a producerii traversarea neregulamentară a drumului public de către pietoni. În urma producerii acestora, a rezultat decesul a 457 de persoane și rănirea gravă a altor 1272 de persoane, toate aceste persoane având calitatea de pietoni”.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă