24.9 C
București
marți, 5 iulie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalPoliția germană e în alertă după un atac comis cu un cuțit...

Poliția germană e în alertă după un atac comis cu un cuțit într-un tren

Poliţia germană investighează un atac comis cu un cuţit sâmbătă dimineaţă într-un tren în landul Bavaria, soldat cu trei pasageri răniţi, după ce l-a arestat pe autor, a cărui motivaţie este încă necunoscută, informează EFE, conform agerpres.ro.

”Circumstanţele în acest moment rămân complet deschise”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Florian Beck, citat de Suddeutsche Zeitung, subliniind că nu mai există niciun pericol pentru populaţie.

Potrivit lui Beck, autorul atacului este un bărbat în vârstă de 27 de ani, de naţionalitate siriană, asupra căruia procuratura a deschis o anchetă pentru tentativă de omor.

Potrivit tabloidului Bild, viaţa niciunuia dintre cei trei răniţi, bărbaţi cu vârste cuprinse între 26 şi 60 de ani, nu este în pericol, deşi doi dintre ei au răni grave.

Cel care a pus poliția germană pe jar în urma acestui atac folosind un cuțit ar avea probleme psihice

Potrivit aceleiaşi publicaţii, atacatorul ar fi prezentat simptome de tulburare psihică şi ar fi strigat după ajutor, lucru pe care purtătorul de cuvânt al poliţiei nu l-a putut confirma.

La rândul său, ministrul interimar de interne Horst Seehofer a calificat atacul drept ”teribil” şi a mulţumit pentru ”intervenţia rapidă a poliţiei” care a împiedicat să se întâmple ceva mai grav.

”Contextul evenimentelor este încă neclar şi trebuie clarificat.

Doar atunci va fi posibilă o evaluare”, a adăugat el, într-un scurt comunicat transmis de purtătorul său de cuvânt, despre poliția germană care va investiga acest atac comis cu un cuțit.

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă