11.3 C
București
marți, 26 octombrie 2021

PNL: a fi sau a nu fi! Apel public al mai multor personalități pentru susținerea lui Orban

Pianistul Dan Grigore, istoricul Marius Oprea și fostul ministru Nicolae Noica sunt doar câteva din personalitățile ce au lansat, luni, un apel către liberali pentru susținerea lui Ludovic Orban la congresul de sâmbătă: „Alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele”.

„Profund preocupați de evoluția politică a României, facem acest apel către delegații la Congresul Partidului Național Liberal (PNL) din 25.09.2021. Considerăm că viața noastră va fi puternic influențată de votul dumneavoastră la Congres. Afirmăm cu toată convingerea că PNL trebuie să reprezinte soluția și nu problema societății românești așa cum, din păcate, s-a manifestat în ultima vreme. PNL trebuie să continue tradiția sa glorioasă, să întruchipeze garanția și speranța unui viitor mai bun pentru români. Acest deziderat se poate realiza cu un președinte care are întreaga viață legată de PNL – așa cum este Ludovic Orban. Sub conducerea sa, partidul a avut numeroase succese – la alegerile prezidențiale, locale, europarlamentare. Subliniem mai ales trecerea partidului din opoziție la guvernare”, se argumentează în apel.

Aceștia cred că „alternativa este un PNL care ar rămâne liberal doar cu numele, devenind în fapt un partid cu tendințe dictatoriale și clientelare”.

„Urăm fiecărui delegat la congres să aibă înțelepciunea Brătienilor în decizia pe care o va lua”, conchid semnatarii.

Apelul este semnat, printre alții, de istoricul Marius Oprea, Nicolae Manolescu, fost președinte al Partidului Alianței Civice, fost președinte al Consiliului Național PNL, membru al Academiei Române, Dan Grigore, pianist, fost membru al Colegiului PAC, foștii miniștri Nicolae Noica și Dinu Zamfirescu, fizicianul Klaus Micescu, precum și de scriitoarea Jean Harris.

În cursa pentru președinția partidului și-au depus candidatura Ludovic Orban și Florin Cîțu. Congresul PNL va avea loc pe 25 septembrie.

Ultima oră
Pe aceeași temă