13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPMB: Consolidarea podului Străuleşti s-a finalizat

PMB: Consolidarea podului Străuleşti s-a finalizat

Lucrările, care includ consolidarea şi reabilitarea podului, au început în octombrie şi sunt realizate în proporţie de 70 la sută.

Potrivit Primăriei Capitalei, lucrările de consolidare a podului Străuleşti au fost finalizate, iar în prezent întreaga lucrare, care presupune consolidarea şi reabilitarea podului, este realizată în proporţie de 70%.

“În acest moment Compania Străzi, Poduri şi Pasaje lucrează la infrastructura podului, se fac pregătiri pentru ridicarea tablierului în vederea schimbării aparatelor de reazem şi se confecţionează eşafodajul pentru relocarea conductei Transgaz”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Municipiului Bucureşti.

De asemenea, se fac lucrări la suprastructura podului, se aşterne mixtura asfaltică pe sensul Târgovişte-Bucureşti şi se montează parapete pietonale.

Termenul de finalizare a lucrărilor este octombrie 2019. 

Lucrările la podul Străuleşti, care se afla în stare avansată de degradare, au început în luna octombrie 2018.

Primăria Capitalei investeşte peste trei milioane de lei pentru reabilitarea podului Străuleşti peste lacul Griviţa, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat, în iulie 2018, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Podul Străuleşti se află pe DN1A şi traversează Lacul Griviţa, la ieşirea din Bucureştii Noi spre Târgovişte.

La sfârşitul lunii aprilie 2018, partea superioară a zidului s-a prăbuşit, antrenând şi umpluturile de sub trotuar şi parţial de sub prima bandă de circulaţie, explica municipalitatea. Astfel, exista riscul unei alte alunecări a umpluturilor din rampă din cauza precipitaţiilor şi din cauza trecerii pe prima bandă a camioanelor grele.

Cele mai citite

VIDEO. Fermierii britanici protestează față de normele și acordurile comerciale post-Brexit

Londra a negociat "cele mai proaste acorduri comerciale din lume" după ieșirea Marii Britanii din UE, susține fondatorul organizației Save British Farming, potrivit Euronews. Fermierii...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...

Ciolacu vede în capela de la Parlament un simbol al angajamentului nostru față de valorile naționale

Capela ortodoxă din Parlament nu este doar un loc de liniște și refugiu în fața provocărilor și tensiunilor zilnice, ci și un simbol al...
Ultima oră
Pe aceeași temă