14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Platformă de comunicare directă personal Sănătate – presă

A fost lansată prima platformă de comunicare directă între cei care luptă cu COVID-19 și presă, anunţă Europa FM.

Serviciul este gratuit și urmărește ca, prin transparentizarea informațiilor, să contribuie la combaterea epidemiei și protejarea medicilor și a tuturor celor aflați în linia întâi.

Potrivit creatorilor platformei, odată cu apariția acesteia, medicii nu mai sunt nevoiți să scrie pe Facebook în speranța că mesajul lor va ajunge presă.

La rândul lor, jurnaliștii vor avea acces mai rapid la informații care trebuie aduse la cunoștința opiniei publice.

“Nicio autoritate nu are dreptul să ascundă informații legate de situația reală în care ne aflăm. Și nimeni nu trebuie să își riște viața doar pt că Statul nu-și face datoria. Pe Medipress.ro, avertizorii din sistemul de sănătate și jurnalistii se întâlnesc și luptă împreună pentru Adevăr”, spun inițiatorii serviciului.

Cum funcţionează Medipress.ro?

Exemplu: Medicul X postează un text pe medipress.ro → jurnaliștii interesați de subiect verifică autenticitatea mesajului și a autorului prin SMS/telefon la numărul pus obligatoriu la dispoziție de către medic, așa cum fac cu orice sesizare primită direct la redactie → după confirmare, publică/difuzează postarea sau continuă documentarea cu medicul X prin SMS, telefon sau mail.

Așadar, avertizoriii (de exemplu, un medic) se înscriu pe site aici și au la dispoziție 2 variante pentru a publica textul prin care atenționează presa cu privire la o problemă:

1. postează direct pe site, dacă știu să utilizeze interfața la care au acces automat după înscriere (vezi aici instrucțiuni pas cu pas pentru a posta direct pe site pentru cine vrea să învețe)

2. trimit un mail la adresa [email protected], iar textul va fi urcat pe site de operatorul medipress.ro

Ultima oră
Pe aceeași temă