12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăȘtirile zileiPlatformă de comunicare directă personal Sănătate - presă

Platformă de comunicare directă personal Sănătate – presă

A fost lansată prima platformă de comunicare directă între cei care luptă cu COVID-19 și presă, anunţă Europa FM.

Serviciul este gratuit și urmărește ca, prin transparentizarea informațiilor, să contribuie la combaterea epidemiei și protejarea medicilor și a tuturor celor aflați în linia întâi.

Potrivit creatorilor platformei, odată cu apariția acesteia, medicii nu mai sunt nevoiți să scrie pe Facebook în speranța că mesajul lor va ajunge presă.

La rândul lor, jurnaliștii vor avea acces mai rapid la informații care trebuie aduse la cunoștința opiniei publice.

“Nicio autoritate nu are dreptul să ascundă informații legate de situația reală în care ne aflăm. Și nimeni nu trebuie să își riște viața doar pt că Statul nu-și face datoria. Pe Medipress.ro, avertizorii din sistemul de sănătate și jurnalistii se întâlnesc și luptă împreună pentru Adevăr”, spun inițiatorii serviciului.

Cum funcţionează Medipress.ro?

Exemplu: Medicul X postează un text pe medipress.ro → jurnaliștii interesați de subiect verifică autenticitatea mesajului și a autorului prin SMS/telefon la numărul pus obligatoriu la dispoziție de către medic, așa cum fac cu orice sesizare primită direct la redactie → după confirmare, publică/difuzează postarea sau continuă documentarea cu medicul X prin SMS, telefon sau mail.

Așadar, avertizoriii (de exemplu, un medic) se înscriu pe site aici și au la dispoziție 2 variante pentru a publica textul prin care atenționează presa cu privire la o problemă:

1. postează direct pe site, dacă știu să utilizeze interfața la care au acces automat după înscriere (vezi aici instrucțiuni pas cu pas pentru a posta direct pe site pentru cine vrea să învețe)

2. trimit un mail la adresa avertizor@medipress.ro, iar textul va fi urcat pe site de operatorul medipress.ro

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă