19.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Plajă pentru persoanele cu dizabilități amenajată în Mamaia

Funcțională din luna august 2017, plaja a atras la mare în fiecare an un număr mare de  persoane cu nevoi speciale și însoțitorii acestora din țară și din străinătate.

Și anul acesta cei care vin la mare beneficiază gratuit de cele trei scaune flotabile, cu care pot intra în apa mării fără niciun fel de riscuri, numărul de șezlonguri a ajuns la 30, dintre care 10 șezlonguri adaptate și 20 normale. Asociația Împreună pentru Viitor Constanța și concesionarul plajei private au amenajat o bibliotecă pe plajă și un loc numit „Amintire de la mare”, unde turiștii se pot fotografia într-un cadru vesel, în acord cu soarele și marea. Pentru că s-a cerut anul trecut pe plajă se poate găsi o cabină unde se pot schimba persoanele cu disabilități.

Pe toată perioada verii, voluntari ai asociației Împreună penru Viitor Constanța vor fi prezenți zilnic, de la orele 08.00-18.00, care vor oferi ajutor și infomații turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța pe această plajă.

Reamintim că prima plajă din România pentru persoanele cu nevoi speciale a fost creată în cadrul proiectului „Plajă și mare pentru TOȚI” cu ajutorul unor sponsori inimoși.

Primăria Constanța a ajutat cu toaleta acesibilizată și a alocat 4 locuri de parcare chiar în zona plajei, iar accesul pe plajă este usor de făcut.

„Când vedem chipurile fericite a persoanelor care vin, uneori pentru prima dată la mare și care reușesc să ajungă și în apă ne dăm seama cât de ușor poți aduce bucurie în sufletul unei persoane și acest lucru ne motivează să facem în continuare proiecte utile”, a declarat Mihaela Căruțașu, președinte Asociația Împreună pentru Viitor Constanța.

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă