21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăSănătatePilula împotriva Covid-19 a Pfizer a primit undă verde în SUA

Pilula împotriva Covid-19 a Pfizer a primit undă verde în SUA

Pilula împotriva Covid-19 a laboratorului Pfizer a fost autorizată de urgenţă miercuri de către Agenţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA, un pas important în lupta împotriva pandemiei care ar putea permite ca milioane de pacienţi să aibă acces la un tratament, relatează AFP.

”Această autorizaţie oferă un nou instrument pentru a combate COVID -19 într-un moment crucial al pandemiei, unde apar noi variante”, a salutat un oficial al FDA, Patrizia Cavazzoni, potrivit unui comunicat, precizează agerpres.ro.

Acest medicament antiviral poate fi administrat pacienţilor cu risc crescut care au vârsta de peste 12 ani, precizează FDA.

Pilula împotriva Covid-19 dezvoltată de Pfizer în SUA a arătat o eficacitate de 90% la teste

Pfizer a transmis că ultimul test pentru pastila anti-COVID-19 a arătat o eficacitate de aproape 90% în prevenirea spitalizărilor și a deceselor la pacienții cu risc ridicat, iar datele recente de laborator sugerează că medicamentul își păstrează eficacitatea împotriva variantei Omicron, relatează Reuters, potrivit alephnews.ro.

Luna trecută, producătorul american de medicamente a declarat că pilula a avut o eficacitate de aproximativ 89% în prevenirea spitalizărilor sau a deceselor în comparație cu placebo, pe baza rezultatelor intermediare obținute la aproximativ 1.200 de persoane. Datele dezvăluite marți includ încă 1.000 de persoane.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Escaladarea conflictului în Camerun: războiul civil se profilează în regiune

Conflictul din Camerun continuă să se agraveze. Chris Anu, un purtător de cuvânt de lungă durată al autoproclamatei Republici Ambazonia din Camerun, a declarat...

Deputatul Aurel Bălășoiu, teolog, dat afară din PSD – Ar fi întreținut relații sexuale cu minori

Deputatul Aurel Bălășoiu a fost exclus din Partidul Social Democrat (PSD). Colegii îi cer demisia și din Parlament. Aurel Bălășoiu, deputatul PSD, a fost...

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate, care va contribui la reducerea dependenței Europei de sud-est de...
Ultima oră
Pe aceeași temă