12.1 C
București
duminică, 26 martie 2023
AcasăȘtirile zileiPfizer dezvoltă o pastilă pentru tratarea COVID-19. Când ar putea fi gata

Pfizer dezvoltă o pastilă pentru tratarea COVID-19. Când ar putea fi gata

Compania, care a dezvoltat primul vaccin Covid-19 autorizat în SUA în colaborare cu compania germană BioNTech, a început în martie un studiu clinic în stadiu incipient care testează o nouă terapie antivirală pentru COVID-19. Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează și acționează prin inhibarea unei enzime și împiedică replicarea coronavirusului în căile respiratorii.

Inhibitorii de protează sunt utilizați pentru tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și hepatita C.

„Lucrăm în prezent la două variante, una injectabilă și cealaltă administrată oral. Acordăm o atenție specială pastilei, deoarece ea prezintă o mulțime de avantaje, unul dintre ele fiind acela că nu mai trebuie să mergi la un spital să-ți faci injecția, deoarece vei putea să-ți faci tratamentul direct la tine acasă. Va fi un medicament care va schimba complet regulile jocului”, a declarat Bourla.

Experții spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea schimba decursul pandemiei, deoarece persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluția bolii și va preveni deplasările în spital.

„Toate mutațiile coronavirusului despre care tot auzim în aceste zile au loc la nivelul proteinelor Spike. Pastila noastră nu acționează asupra acestor proteine, ceea ce ne face să credem că ea va fi mult mai eficientă împotriva noilor tulpini. Deci, toate acestea sunt vești bune”, a spus CEO-ul Pfizer.

 

Dacă studiile clinice decurg bine și Food and Drug Administration îl aprobă, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârșitul anului, a declarat Bourla la CNBC.

În plus față de medicament, Pfizer încă își testează vaccinul la copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani. Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii și experții în boli infecțioase.

Bourla a declarat marți CNBC că este „foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului la adolescenți.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Șocant: Un bărbat și fiul său de un an, găsiți spânzurați în propria casă

Un bărbat și un copil de doar un an au fost găsiți spânzurați într-un apartament. Bărbatul s-ar fi certat cu fosta sa parteneră, mama...

La 27 martie se împlinesc 105 ani de la unirea Basarabiei cu România. Președinții Camerelor Parlamentului, Alina Gorghiu și Marcel Ciolacu, merg la Chișinău

Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului, și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, merg la Chișinău în ziua de 27 martie 2023, când se împlinesc...

Șocant: Un bărbat și fiul său de un an, găsiți spânzurați în propria casă

Un bărbat și un copil de doar un an au fost găsiți spânzurați într-un apartament. Bărbatul s-ar fi certat cu fosta sa parteneră, mama...
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII