21.5 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăȘtirile zileiPetrică Mîțu Stoian a murit. Interpretul de muzică populară se afla sub...

Petrică Mîțu Stoian a murit. Interpretul de muzică populară se afla sub tratament post Covid

Petrică Mîțu Stoian a murit la doar 61 de ani. Interpretul de muzică populară și-a petrecut ultimele clipe din viață pe un pat al spitalului din Reșița, la Terapie Intensivă. Artistul tocmai se vindecase de Covid, dar însă se afla în recuperare.

Petrică Mîțu Stoian a murit sâmbătă, 6 noiembrie, asta după ce fusese bolnav de Covid și se afla în recuperare. Sâmbătă însă s-a simțit din nou rău și a ajuns iar în spital. Însă, pentru că starea sa nu era deloc un bună, medicii au decis să-l interneze la secția de Terapie Intensivă.

Petrică Mîțu Stoian a murit lasănd în spate o carieră muzicală de excepție
Artistul a fost descoperit de Mărioara Murărescu și a debutat la emisiunea Tezaur Folcloric

De ce a murit Petrică Mîțu Stoian. Medc: „Tușea cu sânge”

Nerefăcut complet după boală și cu organismul foarte slăbit, Petrică Stoian nu a mai rezistat. Potrivit primelor informații, se pare că decesul s-a produs în urma unor complicații aferente bolii Covid. Cântărețul avea Bronho-penumonie și era și sub tratament anti-coagulant. Potrivit directorul medical SJU Reșița, artistul a ajuns la spital ”cu stare septică”.

Potrivit directorului medical SJU Reșița, starea de sănătate a lui Petrică Mîțu Stoian nu era bună, solicitarea la ambulanță fiind făcută pentru tuse cu sânge.

”Starea de sănătate nu e una foarte bună, s-a făcut solicitare la ambulanță pentru tuse cu sânge. Are o fibrilație atrială cronică cu un ritm rapid, este pe anticoagulant. Din nu știu ce motive dozajul cu anticoagulant nu s-a făcut cum trebuie și este supradozat. Este post covid, are o bronhopneumonie post covid și cu stare septica. În momentul de față este la ATI”, a spus medicul Cosmin Librimir, director medical SJU Reșița, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu erau locuri disponibile la spital așa că a rămas internat la spitalul din Reșița 

Ultimul mesaj al cunoscutului interpret, o premoniție?

În ultimul mesaj postat pe pagina sa oficială de Facebook, Petrică Mîțu Stoian a transmis tuturor fanilor săi un mesaj care acum este cutremurător. „Profitați din plin de toate momentele vieții”. Sunt ultimele sale cuvite adresate tuturor celor care îi iubesc și-i apreciază muzica. 

Cine a fost Petrică  Mîțu Stoian

Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe data de 18 septembrie 1960, în Izverna – Plaiul Cloșanilor, din județul Mehedinți. După ce și-a făcut debutul la emisiunea Tezaur Folcloric, fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu, Petrică Mîțu Stoian a participat la numeroase festivaluri de folclor si a luat numeroase premii.

Din anul 1995, Petrică Mîțu Stoian era angajat al Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gorjului” din Târgu-Jiu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormântare, și doine populare transmise din generație în generație, scrie Observator.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:33

VIDEO: Biden – „Furtuna Ian, printre cele mai grave din istoria SUA”

Președintele Joe Biden a declarat vineri (30 septembrie) că distrugerile provocate în Florida de uraganul Ian sunt printre cele mai grave din istoria Statelor...

Delegații Salvamont România, prezente într-un stagiu de formare profesională în Italia

Reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Poiana Braşov, Prahova şi Zărneşti participă la un stagiu de formare în...

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate

Grecia și Bulgaria au început exploatarea comercială a unei conducte de gaz mult amânate, care va contribui la reducerea dependenței Europei de sud-est de...
Ultima oră
Pe aceeași temă