26.7 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSocialPeste 9.000 de polițiști vor acționa zilnic în perioada Paștelui. Rutierii vor...

Peste 9.000 de polițiști vor acționa zilnic în perioada Paștelui. Rutierii vor folosi sute de radare

Peste 9.000 de poliţişti vor acţiona, zilnic, la nivel naţional, în perioada 22 – 25 aprilie, pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice, atât în zonele cu aflux mare de persoane, cât şi în proximitatea lăcaşurilor de cult.

„Vor fi asigurate măsuri pentru menţinerea ordinii publice în locurile aglomerate (gări, aerogări, pieţe, târguri, oboare etc.), în proximitatea lăcaşurilor de cult, unde urmează a se desfăşura slujbe religioase, precum şi în localităţile turistice, zonele de agrement şi spre punctele de trecere a frontierei”, a informat Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii rutieri vor acţiona pe căile de acces ce converg spre lăcaşurile de cult şi zonele de agrement, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor şi blocajelor rutiere, dirijarea, fluidizarea şi controlul circulaţiei pe principalele căi de comunicaţie spre şi dinspre staţiunile turistice.

Pentru monitorizarea traficului rutier şi coordonarea dispozitivelor de circulaţie, pe principalele artere, în intervalele în care se preconizează un trafic intens, vor fi folosite elicoptere din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie, în funcţie de condiţiile atmosferice şi de evoluţia valorilor de trafic înregistrate.

„În această perioadă, 1.600 de poliţişti rutieri, în medie, zilnic, vor acţiona pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi pentru prevenirea accidentelor grave şi fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcaşurilor de cult şi a staţiunilor turistice”, arată sursa citată.

Radarele polițiștilor rutieri, în perioada Paștelui

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie grave şi menţinerea unei atitudinii prudente în trafic, poliţiştii rutieri vor acţiona, în medie, cu 370 de aparate radar în întreaga ţară.

Poliţiştii de la transporturi vor asigura măsurile de ordine publică, zilnic, în trenuri de călători, în staţii şi triaje de cale ferată, aerogări şi de porturile de la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Conform IGPR, în noaptea de Înviere, pentru menţinerea ordinii publice la manifestările religioase, vor fi angrenaţi poliţişti rutieri, de la ordine publică, de investigaţii criminale şi din cadrul altor structuri.

„Recomandăm cetăţenilor să circule prudent şi să nu conducă dacă au consumat băuturi alcoolice. De asemenea, le recomandăm să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri, care se află în trafic pentru siguranţa tuturor”, precizează IGPR. 

Citește și:

Bucureșteancă amendată pentru că nu și-a sterilizat câinele

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă