31.9 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiPericol de inundații în șase bazine hidrografice!

Pericol de inundații în șase bazine hidrografice!

Autoritățile locale sunt avertizate să îndepărteze depozitele de deșeuri de pe cursurile de apă ca urmare a unei atenționări hidrologice de cod galben de inundații. Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menţionate, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare astăzi, în intervalul orar 16:00 –22:00, pe unele râuri mici din judeţele: Neamţ, Bacău, Harghita, Covasna, Iaşi şi Vaslui.

Din cauza fenomenelor hidrologice prognozate, există riscul ca depozitele de deșeuri rămase pe malurile apelor să fie antrenate de apele pluviale și să blocheze secțiunile de scurgere provocând în acest fel inundații cu impact local major.

Specialiștii Apelor Române au anunțat că monitorizează 24 ore din 24 situația hidrologică a râurilor aflate sub avertizare și asigură fluxul informațional al datelor la nivelul Dispeceratelor.

Cele 6 Administrații Bazinale de Apă (Mureș, Olt, Argeș-Vedea, Buzău-Ialomița, Siret, Prut-Bârlad) au primit avertizarea de la Dispeceratul central al Administrației Naționale ”Apele Române” și au retransmis-o Inspectoratelor Județene pentru Situații de Urgență, precum și autorităților locale din zonele vizate de avertizare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă