24.7 C
București
luni, 26 septembrie 2022
AcasăInternaționalPercheziții la clădirea din New Jersey în care locuiește presupusul atacator al...

Percheziții la clădirea din New Jersey în care locuiește presupusul atacator al lui Salman Rushdie

Vineri (12 august) au fost efectuate percheziții la clădirea din New Jersey în care locuiește presupusul atacator al romancierului de origine indiană Salman Rushdie.

Poliția l-a identificat pe suspect ca fiind Hadi Matar, un tânăr de 24 de ani din Fairview, New Jersey, care și-a cumpărat un bilet la evenimentul la care trebuia să vorbească Rushdie. Rushdie, în vârstă de 75 de ani, urma să țină un discurs în fața unui public de sute de oameni despre libertatea artistică la instituția Chautauqua din vestul New York-ului. Când un bărbat s-a repezit pe scenă și s-a aruncat asupra romancierului. Acesta din urmă trăiește cu o recompensă pe capul său de la sfârșitul anilor 1980.

Participanții uluiți l-au smuls pe bărbat de pe Rushdie, care căzuse la podea. Un polițist din statul New York care asigura securitatea la eveniment l-a arestat pe atacator. Rushdie a fost înjunghiat în gât și tors și transportat aerian la spital, a spus poliția.

După ore de operație, Rushdie era pe ventilator și nu putea vorbi. Atacul a fost condamnat de scriitori și politicieni din întreaga lume ca un atac la libertatea de exprimare.

Citește și Scriitorul Salman Rushdie a fost înjunghiat în gât, în timp ce susținea un discurs la New York

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

USR cere demisia ministrului Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat

USR cere demisia ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu (PNL), după ce acesta a fost acuzat de plagiat. Cererea a fost anunțată luni, 26 septembrie 2022, de...

Putin provoacă NATO

De ce se face atâta tămbălău în urma referendumurilor din provinciile Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie, teritorii care au o suprafață cumulată de mai...

Curtea de Apel menține sechestrul pe bunurile primarului Negoiță în ancheta ROSAL

Curtea de Apel București menține sechestrul pe bunurile primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, în ancheta ROSAL. Curtea de Apel București (CAB) a decis să mențină...
Ultima oră
Pe aceeași temă