37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăPoliticăVIDEO. Partidul AUR este acuzat de fraudă electorală. Este citată o declarație...

VIDEO. Partidul AUR este acuzat de fraudă electorală. Este citată o declarație a lui George Simion, care ar fi recunoscut că AUR nu putea strânge semnăturile

Partidul AUR este acuzat că a comis o fraudă electorală în momentul derulării campaniei de strângere de semnături pentru alegerile din 9 iunie 2024.

George Simion, liderul AUR este anchetat pentru instigarea la falsificarea semnăturilor pentru depunerea candidaturii independente a lui Silvestru Șoșoacă la Parlamentul European.

Video cu Simion recunoscând frauda. În data de 05.06.2024 pe contul de Tik Tok al celor de la Starea Nației , dar și pe canalul de la Starea Nației de YouTube, la minutul 19:18 unde prezenți erau Valeriu Nicolae (moderator) și George Simion (invitat și președintele Alianței pentru Unirea Românilor) a recunoscut că a fraudat strângerea de semnături pe listele de susținători la alegerile locale și europarlamentare, la fel cum susține el ca USR și SOS România.

Redăm conversația:

Moderator: Este imposibil ca SOS să fi strâns semnăturile. Deci asta e o fraudă pe care toți o știți că e acolo. 

George Simion: Este cu siguranță o fraudă, este o chestiune de bravadă. Unii își ascund hoția asta sub forma unor firme de promoteri. „Nu că au strâns firmele de promoteri, ni le-au adus”. NU, SUNT FALSE! N-a strâns nici USR, nici AUR, aceste semnături, care chiar au strâns în stradă. N-au strâns nici independenții!

Moderator: Suntem total de acord pe partea asta.

George Simion: Da! Și este o prefăcătorie.

Citește și George Simion l-ar fi ajutat pe Silvestru Şoşoacă să falsifice semnăturile pentru europarlamentare

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă