27.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSocialParcurile de distracții din Vama Veche, un pericol pentru copii. ANPC a...

Parcurile de distracții din Vama Veche, un pericol pentru copii. ANPC a început să aplice sancțiuni

Două parcuri de distracții din Vama Veche au fost temporar oprite de la funcționare de către ANPC, după ce au fost descoperite numeroase nereguli în timpul unui control amplu desfășurat în zona litoralului Mării Negre.

Reprezentanții ANPC au colaborat cu Inspectoratul Teritorial ISCIR și Primăria comunei Limanu, județul Constanța, într-o operațiune de verificare care a vizat mai multe locații de agrement din zona Vama Veche. Ca rezultat al inspecțiilor, doi operatori economici au fost sancționați pentru deficiențe semnificative în funcționarea parcurilor lor de distracții.

Ambii operatori au fost amendați cu 10.000 de lei și li s-a interzis utilizarea aparatelor până când problemele semnalate vor fi remediate.

ANPC a dispus și oprirea temporară a prestării serviciilor în aceste parcuri, pentru a proteja siguranța consumatorilor.

Printre problemele constatate s-au numărat modificări neautorizate ale echipamentelor, lipsa informării consumatorilor cu privire la denumirea și modul de utilizare corectă a aparatelor, precum și absența măsurilor de siguranță adecvate, cum ar fi împământarea corespunzătoare a echipamentelor electrice, punând astfel în pericol viața și securitatea celor care folosesc aceste atracții.

Acțiunea a fost parte din Comandamentul Litoral 2024, un cadru special creat pentru monitorizarea pieței în perioada de vacanță.

Narcis Rosioru
Narcis Rosioruhttp://www.romanialibera.ro
Narcis Roșioru, născut în 1989, este un profesionist în comunicare și mass-media din București. Începând cu 1 iulie 2024, s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, Narcis a avut diverse roluri în mass-media, inclusiv editor web și specialist în social media la Europa FM, reporter la Fanatik.ro și producător video la Mediafax Group. A fost și redactor-șef la TeoTrandafir.com, unde a coordonat echipa editorială și gestionat pagina de Facebook. Narcis are o diplomă de master în Tehnici de Comunicare și Producție Mass-Media de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați, unde a obținut și diploma de licență în Jurnalism.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă