27.6 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeInternaționalPapa Francisc califică drept "criminală" excluderea migranților din Italia

Papa Francisc califică drept “criminală” excluderea migranților din Italia

Papa Francisc a luat duminică apărarea migranților, numind excluderea lor “scandaloasă, dezgustătoare și păcătoasă”.

Francisc a făcut aceste comentarii în timp ce a canonizat un episcop din secolul al XIX-lea cunoscut ca “părintele migranților” și un bărbat din secolul al XX-lea care a slujit bolnavilor în Argentina, scrie Reuters.

CITEȘTE ȘI – VIDEO: Migranții se confruntă cu vremuri mai grele în Italia lui Meloni

Francisc, care a făcut din susținerea migranților o temă majoră a pontificatului său, a prezidat ceremonia în fața a 50.000 de persoane în Piața Sfântul Petru.

“Excluderea migranților este scandaloasă. Într-adevăr, excluderea migranților este criminală. Îi face să moară în fața noastră. Excluderea migranților este dezgustătoare, este păcătoasă. Este criminal să nu le deschizi ușile celor care au nevoie”, a spus el.

Giorgia Meloni este așteptată să devină prim-ministru la sfârșitul acestei luni, în fruntea unei coaliții de dreapta care a promis să ia măsuri drastice împotriva imigrației și să înăsprească frontierele Italiei.

Ea a promis repatrieri accelerate și reguli mai stricte în materie de azil. Meloni a cerut, de asemenea, o blocadă navală a Africii de Nord pentru a împiedica migranții să navigheze și noi restricții asupra navelor de salvare caritabile.

Francisc, care nu a menționat Italia, a spus că unii migranți trimiși înapoi sunt plasați în “lagăre de concentrare unde sunt exploatați și tratați ca niște sclavi”. În trecut, el a spus că acest lucru s-a întâmplat în Libia.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Șase morți și patru răniți după ce un club de noapte a luat foc

În acest stadiu, ”bilanţul este de şase morţi”, anunţă salvatorii, care au putut intra în ckădire, situată în cartierul Atalayas, la Murcia, după...

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...

Atac terorist în Turcia – Explozie puternică în apropierea Parlamentului, la Ankara

Presa turcă scrie că schimburi de focuri au fost auzite în cartierul în care se află Parlamentul şi numeroase ministere.Numeroase vehicule de poliţie...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies