13.7 C
București
joi, 21 octombrie 2021

Papa Francisc afirmă că musulmanii ar trebui văzuţi ca ”parteneri”

Suveranul Pontif a făcut aceste declaraţii la o reuniune organizată la Napoli de Facultatea Pontificală de Teologie din Italia meridională.

„Studenţii la teologie trebuie să fie educaţi în spiritul dialogului cu iudaismul şi islamul pentru a înţelege rădăcinile comune şi diferenţele identităţii noastre religioase şi să contribuie astfel mai eficient la construirea unei societăţi care apreciază diversitatea şi promovează respectul, fraternitatea şi convieţuirea paşnică”, a mai spus papa.

„Suntem chemaţi să dialogăm cu musulmanii pentru a construi viitorul societăţilor şi al oraşelor noastre; suntem chemaţi să-i considerăm ca parteneri pentru a construi o coexistenţă paşnică chiar şi atunci când au loc evenimente şocante, opera grupurilor fanatice care sunt inamici ai dialogului, cum a fost tragedia de Paşte (atacurile) din Sri Lanka”, a continuat papa argentinian.

„În facultăţile de teologie şi universităţile ecleziastice, trebuie să încurajăm cursurile în limba şi cultura arabă şi evreiască şi cunoaşterea reciprocă a studenţilor creştini, evrei şi musulmani”, a spus în încheiere Suveranul Pontif.

Ultima oră
Pe aceeași temă