19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Olt: 28 de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani

O societate este suspectată că în 2013-2016, nu a înregistrat în evidenţa contabilă toate livrările către beneficiari, în valoare de aproape 11 milioane de lei şi s-a sustras astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Olt, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Olt, cu sprijinul celor din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – I.G.P.R. şi al poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice din ţară, fac 28 de percheziţii, pe raza a 16 judeţe şi a municipiului Bucureşti.
Sunt vizate sediul şi punctele de lucru ale unei societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice, într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
“Din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2013-2016, o societate comercială nu ar fi înregistrat în evidenţa contabilă toate livrările către beneficiari, în suma de peste 10.796.000 de lei, sustrăgându-se astfel de la plata impozitului pe profit şi a TVA-ului către bugetul de stat”, se arată în comunicat.
De asemenea, reprezentanţii societăţii ar fi declarat achiziţii în valoare de aproximativ 69.000.000 de lei, care nu ar fi fost recunoscute de societăţile partenere, denaturând astfel baza impozabilă, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.
Trei persoane urmează să fie duse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt pentru a fi audiate.

Ultima oră
Pe aceeași temă