37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSportOlivier Giroud s-a retras oficial de la naționala Franței după ce a...

Olivier Giroud s-a retras oficial de la naționala Franței după ce a ratat finala EURO 2024

Olivier Giroud a anunțat retragerea sa oficială din naționala Franței după eliminarea din semifinalele EURO 2024, în urma înfrângerii cu Spania, scor 1-2.

Se încheie astfel parcursul său în tricoul naționalei „Cocoșului Galic”, iar selecționerul Didier Deschamps a rostit un discurs emoționant în această privință.

Sfârșit de drum pentru Olivier Giroud la naționala Franței

Olivier Giroud a anunțat încă dinaintea începerii EURO 2024 că va pune capăt carierei sale internaționale la finalul competiției. La vârsta de 37 de ani, acesta a participat la ultimul său turneu final, jucând doar 12 minute în meciul regretabil cu Spania din semifinale.

După despărțirea de AC Milan și fiind liber de contract, Giroud va continua să joace doar la nivel de club și urmează să semneze cu Los Angeles FC în Major League Soccer.

Cunoscut pentru perioadele petrecute la Arsenal și Chelsea, el este cel mai prolific marcator din istoria naționalei Franței.

Giroud a înscris 57 de goluri în 137 de meciuri pentru Franța.

Născut pe 30 septembrie 1986 în Chambéry, Giroud a început cariera sa la cluburi franceze precum Grenoble și Tours, iar apoi a evoluat la Montpellier, unde a ajutat echipa să câștige Ligue 1 în sezonul 2011-2012.

Mutarea sa la Arsenal în 2012 l-a adus în atenția internațională, unde a marcat goluri decisive și a câștigat FA Cup de trei ori.

Giroud este cunoscut pentru calitățile sale fizice și tehnice, fiind un atacant puternic și capabil să marcheze din diferite poziții.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă