13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaO presupusă „cameră de tortură pentru copii” a fost descoperită în orașul...

O presupusă „cameră de tortură pentru copii” a fost descoperită în orașul Herson

Autoritățile ucrainene au descoperit o presupusă „cameră de tortură pentru copii” în orașul Herson, a anunțat comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmytro Lubinets, potrivit Kyiv Independent, transmite blacknews.ro.

Lubinets a declarat, conform Sky News, că încăperea în care forțele ruse ar fi deținut și torturat copii a fost descoperită pe 14 decembrie.

Denumită „celula copiilor”, cei aflați în cameră au fost supuși la abuzuri psihologice de către trupele rusești, potrivit mărturiilor localnicilor.

O presupusă cameră de tortură pentru copii a fost descoperită în Herson unde aceștia au fost tratați inuman

De asemenea, copiilor li s-a dat puțină apă și aproape deloc mâncare, a declarat Lubinets.

Lubinets a fost citat spunând: „Am înregistrat tortura copiilor pentru prima dată. Am crezut că nu poate fi mai rău după Bucea, Irpin… dar am ajuns la nivelul cel mai de jos în Herson.”

Sky News nu a reușit să verifice independent aceste afirmații.

Oficialii din Ucraina au descoperit o „cameră de tortură” a trupelor ruse în orașul Balaklia

Ministerul Apărării din Ucraina a postat ceea ce oficialii cred că este o „cameră de tortură” a trupelor ruse folosită pentru a ține prizonierii ucraineni în orașul Balaklia, recent eliberat, din regiunea Harkov.

În celula este scrijelită pe perete, în ucraineană, rugăciunea „Tatăl Nostru“.

Cu aproximativ 8.000 km pătrați recuceriți până acum, autoritățile ucrainene au avertizat în repetate rânduri despre ororile pe care trupele ruse le-au lăsat în urma plecării lor. După eliberarea regiunii Kiev, forțele ucrainene au descoperit o serie de crime de război, inclusiv gropi comune în care se aflau cadavre de civili cu semne de tortură. Ucrainenii se așteaptă să găsească aceleași semne și în regiunea Harkov.

Ministerul Apărării din Ucraina spune că în acea cameră de tortură a trupelor ruse au fost închiși peste 40 de persoane

Locuitorii orașului Balaklia au declarat pentru The Guardian că au avut puține interacțiuni cu forțele ruse, deoarece soldații au rămas în mare parte din timp la marginile orașului. Deși au trăit aproape într-un vid informațional — cu semnal telefonic neregulat, fără internet mobil, Wi-Fi ori TV în cea mai mare parte a timpului — fiind nevoiți să se descurce fără utilități de bază, să facă față jafurilor din partea forțelor ruse și să trăiască cu teroarea bombardamentelor, rezidenții nu au experimentat scenele de tortură și execuțiile întâlnite în alte părți ale țării.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă