10.4 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

O pacientă COVID-19 a murit după ce ambulanța care o transporta s-a răsturnat

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vrancea, pacienta era infectată cu COVID-19 şi era transferată la Buhuşi cu ambulanţa, fiind intubată.

Medicul de pe ambulanţă, o femeie în vârstă de 60 de ani, a suferit un traumatism cervical şi traumatism de membru inferior, fiind preluată şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Focşani. Ea se află în stare gravă la spital, după ce a fost scos în stare de inconştienţă din maşină.

Şoferul ambulanţei care prezenta traumatism la umărul drept şi asistentul medical care a suferit atac de panică au fost asistaţi la faţa locului de către paramedici şi echipajele SAJ.

Din primele verificări ale Poliţiei, în zona căii ferate care traversează DN2-E85, conducătorul ambulanţei a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat, după care a intrat în coliziune cu un cap de pod aflat pe sensul opus de mers. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ

„Pentru gestionarea situaţiei de urgenţă au fost mobilizate 4 echipaje de pompieri cu: 1 autospecială de descarcerare, 2 ambulanţă SMURD şi 1 autospecială de intervenţie, precum şi 2 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea. La sosirea echipajelor de intervenţie la faţa locului, şoferul ambulanţei şi asistentul medical se autoevacuaseră. Pompierii au extras din habitaclu medicul şi pacienta, ambele persoane aflate în stare de inconştienţă” a anunţat ISU Vrancea.  

Poliţiştii fac cercetări pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.   

Ultima oră
Pe aceeași temă