27 C
Bucharest
Sunday, 1 October 2023
HomeȘtirile zileiO nouă organigramă pentru Televiziunea Română

O nouă organigramă pentru Televiziunea Română

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat, în şedinţa din 25 mai 2023, noua organigramă a Societăţii Române de Televiziune.

Organigrama vizează, pe lângă reducerea numărului de funcţii de conducere, eficientizarea şi îmbunătăţirea fluxului de lucru, înfiinţarea unor structuri esenţiale în dezvoltarea şi modernizarea TVR, precum şi eficientizarea cheltuirii banului public.  

Pentru definitivarea structurii organizatorice a fost constituit un grup de lucru alcătuit din membrii ai CA, care va lucra alături de grupul de lucru din TVR constituit prin decizia Preşedintelui-Director General al SRTv. Acestea se vor consulta cu toţi partenerii sociali, astfel încât varianta finală a procesului de organizare să întrunească susţinere maximă atât din partea CA, cât şi a conducerii executive şi a reprezentanţilor angajaţilor.

Noul proiect va reconfigura alocarea resurselor umane şi a proceselor de lucru din cadrul televiziunii publice, în vederea creării unei structuri funcţionale cu linii de decizie foarte clare şi mai simple decât în prezent.

Astfel, managementul SRTv are în vedere comasarea unor structuri (de exemplu: Direcţia Ştiri şi Sport care va reuni redacţiile de ştiri şi sport) şi înfiinţarea altora, respectiv Direcţia Digitală, Direcţia TV, Direcţia Operaţională, Direcţia Comercială şi Dezvoltare.

Direcţia TV va avea în subordine Departamentele Programe şi Conţinut, inclusiv canalele TVR. Reînfiinţarea redacţiilor are ca scop asigurarea unui conţinut unitar, coerent, apropiat de misiunea publică, pentru toate canalele SRTv.

Direcţia Digitală – una dintre priorităţile asumate de actualul management – îşi propune adaptarea conţinutului în funcţie de specificul fiecărui canal de distribuție, zona digitală urmând să fie complementară canalelor TV clasice. Noua structură înfiinţată are în vedere producerea unui conţinut media care să facă audiență pe mai multe platforme şi se adresează unor zone diferite de public.

Printre modificările importante se mai numără eliminarea poziţiei de Producător General şi înfiinţarea compartimentului Dezvoltare Formate în cadrul Departamentului Programe.

Hotărârea CA  a fost adoptată cu 8 voturi „pentru”, din totalul celor 13 membri.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Garda de Mediu cumpără 16 drone pentru monitorizarea transporturilor de deșeuri

Garda Naţională de Mediu alocă 6,6 milioane lei pentru achiziţionarea unui număr de 16 aeronave fără pilot, pentru îmbunătăţirea guvernanţei gestionării deşeurilor, în vederea...

VW a reluat producția în toate fabricile afectate de o problemă IT

Producția a revenit la normal în toate mărcile și regiunile grupului Volkswagen, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, după ce o întrerupere...

UE va impune o taxă pentru emisiile de CO2 pentru mai multe tipuri de produse, precum oțel sau ciment

Uniunea Europeană a lansat duminică prima fază a primului sistem din lume ce impune tarife la emisiile de CO2 pentru oţel, ciment şi alte...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies