37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăFilmO femeie dă în judecată Netflix din cauza personajului din "Baby Reindeer"

O femeie dă în judecată Netflix din cauza personajului din „Baby Reindeer”

O femeie care ar fi inspirat personajul Martha, din drama de succes „Baby Reindeer” (n.r. Micuțul meu ren) de pe Netflix, dă în judecată compania pentru defăimare, neglijență și încălcarea vieții private, scrie BBC.

Fiona Harvey – care s-a identificat ca fiind femeia pe care se bazează Martha – a susținut într-un proces că Netflix a prezentat „minciuni brutale” despre ea, la peste 50 de milioane de telespectatori din întreaga lume.

Procesul, intentat la un tribunal din California, solicită daune de peste 170 de milioane de dolari (132 de milioane de lire sterline) pentru Harvey. Ea susține că serialul „Baby Reindeer” a prezentat-o în mod fals ca fiind o infractoare condamnată care a petrecut timp în închisoare pentru hărțuire.

Netflix a promis că „va apăra această chestiune cu fermitate”.

Domnul Gadd a scris serialul și este despre experiența: el a fost hărțuit de o femeie pe care a întâlnit-o la pub-ul unde lucra. Anterior, el a făcut apel la fani să se abțină de la încercarea de a o identifica pe Martha, un personaj pe care l-a descris pentru prima dată într-un număr de stand-up comedy.

El nu este menționat ca pârât în procesul lui Harvey.

În primul episod al mini-serialului de succes se afirmă că „aceasta este o poveste adevărată”. Pe genericul de final al emisiunii se precizează că programul „se bazează pe evenimente reale: cu toate acestea, anumite personaje, nume, incidente, locații și dialoguri sunt fictive, în scopuri dramatice”.

Nici numele real al domnului Gadd și nici cel al doamnei Harvey nu sunt folosite în serial și nici Netflix și nici domnul Gadd nu au confirmat că personajul Martha se bazează pe doamna Harvey.

În timp ce a depus mărturie în fața Comisiei pentru cultură, media și sport din Parlament luna trecută, directorul executiv al Netflix, Benjamin King, a declarat că serialul a fost „în mod evident o poveste adevărată despre abuzul îngrozitor pe care scriitorul și protagonistul Richard Gadd l-a suferit din partea unei femei”.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă