10.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeInternaționalO explozie la un depozit de combustibili din Nagorno-Karabah a dus la...

O explozie la un depozit de combustibili din Nagorno-Karabah a dus la mai mulți morți și răniți

O explozie produsă la un depozit de combustibili, luni, în enclava azeră Nagorno-Karabah, locuită de o majoritate de etnici armeni, a provocat morţi şi răniţi, au anunţat autorităţile separatiste din acest teritoriu, fără a preciza bilanţul exact al victimelor, relatează AFP, conform agerpres.ro.

“Sunt morţi şi răniţi în urma unei explozii la un depozit de combustibili în apropierea rutei Stepanakert-Askeran”, au indicat sursele citate într-un comunicat, adăugând că “salvatori şi medici se află la faţa locului”.

Încep discuțiile între etnicii armeni din Nagorno-Karabah și Azerbaidjan

Oficialii de la Baku au început joi (21 septembrie) discuțiile cu etnicii armeni din Nagorno-Karabah, după ce regiunea separatistă a fost forțată să se predea către Azerbaidjan, lucru ce a alimentat apelurile pentru demisia în Armenia a primului ministru Nikol Pashinyan, potrivit Reuters.

Președintele din Azerbaidjan, Ilham Aliyev, a declarat miercuri că „mâna sa de fier” a trimis ideea unei etnii armene în Karabakh direct în istorie.

Armenii din Karabakh au spus că nu au avut de ales decât să accepte termenii Azerbaidjanului, după ce armata lui Aliyev a spart liniile lor într-o ofensivă de 24 de ore.

Un reprezentant al contingentului rus de menținere a păcii din Nagorno-Karabah a fost prezent la discuțiile de joi.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României

Selecționerul echipei naționale de fotbal, Edi Iordănescu, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Naționale a României. În mesajul publicat pe site-ul Federației Române...

Rusia – Ucraina, ziua 646: Scholz spune că Germania este favorabilă negocierilor de aderare a Ucrainei la UE

Cancelarul Olaf Scholz a declarat că guvernul german sprijină deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană cu Ucraina şi doreşte să sprijine această ţară...

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României

Selecționerul echipei naționale de fotbal, Edi Iordănescu, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Naționale a României. În mesajul publicat pe site-ul Federației Române...
Ultima oră
Pe aceeași temă