37.8 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiO bombă sovietică din al doilea război mondial a fost descoperită la...

O bombă sovietică din al doilea război mondial a fost descoperită la Iași

Misiune de asanare a muniției rămase neexplodate sau nedezactivate din cel de-Al Doilea Război Mondial găsită în municipiul Iași, pe strada Moara de Vânt, locație lucrări la Spital Regional, ca urmare a lucrarilor, potrivit telem.ro.

La locul solicitării a acționat echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași. În urma asanării a fost ridicată, transportată în condiții de siguranță, în vederea distrugerii o bombă exploziv sudată FAB-100 de proveniență rusească.

Pentru a evita producerea unor evenimente cu urmări tragice, în momentul găsirii elementelor de muniție neexplodate, se INTERZICE:

-lovirea sau mișcarea munițiilor găsite în pământ sau la suprafață;comercializarea acestora prin agenții de colectare a deșeurilor feroase și neferoase;
-aprinderea focului în apropierea munițiilor descoperite neexplodate;
-introducerea munițiilor în foc;
-topirea elementelor metalice de muniții;
-tăierea munițiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură;
-folosirea munițiilor pentru improvizarea diferitelor unelte;
-utilizarea pulberilor și explozivilor proveniți din muniții în scopuri artizanale;
-demontarea de la muniții a focoaselor sau a altor elemente componente;
-folosirea pentru joacă, de către copii, a unor muniții cum sunt: grenadele, proiectilele și focoasele sau alte elemente ale acestora.
Conform art. 162 din OMAI 135 din 14 octombrie 2015, pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii munițiilor neexplodate, cetățenii au obligația să anunțe urgent evenimentul prin numărul unic de apel 112.

O bombă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial a fost detonată pe o plajă belgiană

Autoritățile au detonat în siguranță o bombă, din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, găsită pe o plajă din Belgia miercuri (28 februarie), conform Reuters.

Imaginile postate pe rețelele de socializare au arătat un val mare de fum negru care se ridică pe o plajă goală din Koksijde, în timp ce o echipă a unității de eliminare a bombelor a armatei belgiene a aruncat în aer explozivul.

Poliția a spus că bomba a venit de la o aeronavă și cântărea peste 100 de kilograme (220 de lbs).
Presa locală a descris o astfel de descoperire ca fiind neobișnuită.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă