24.6 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Nou șef la conducerea Administrației Fondului de Mediu

Acesta l-a înlocuit pe Dan Cătălin Vatamanu, a cărui revocare a fost cerută de ministrul Mediului, după ce programul Rabla pentru electrocasnice a fost amânat.

„Andrei Cazacu a fost numit, astăzi, la conducerea AFM, prin decizia prim-ministrului interimar Nicolae Ionel Ciucă, la propunerea ministrului Mircea Fechet”, a anunțat joi Ministerul Mediului. Cazacu ocupase funcția de secretar de stat pentru mediu în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a cerut marți revocarea din funcție a președintelui Administrației Fondului pentru Mediu, Dan Cătălin Vatamanu, după ce programul Rabla pentru electrocasnice, care trebuia să înceapă marți, a fost amânat.

„Este inadmisibil ca un program atât așteptat de cetățeni, la care s-a lucrat atât de mult timp, să nu poată funcționa, deși avea toate premisele să o facă! În ultima lună am primit asigurări constante, inclusiv ieri (luni – n.r.), că nu există probleme tehnice care ar putea împiedica demararea programului. În opinia mea, o astfel de atitudine este imposibil de tolerat: să anunți populația cu câteva minute înainte de startul programului că sistemul nu este apt pentru preluarea și înregistrarea solicitărilor celor care aplică pentru vouchere electronice, indiferent de motiv”, a spus Fechet, care subliniase că programul avea alocat un buget dublu față de anul trecut. 

Ultima oră
Pe aceeași temă