28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăEconomieNoi măsuri pentru piețele financiare nebancare supravegheate

Noi măsuri pentru piețele financiare nebancare supravegheate

ASF a aprobat solicitări din sfera asigurărilor, pieței de capital și a pensiilor private

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a transmis un comunicat de presă, în care anunță măsuri privind funcționarea pieţelor financiare nebancare supravegheate. Este vorba despre asigurări, piaţa de capital şi pensii private.

Au fost aprobate solicitări de numiri în funcții de conducere la OTP Asset  Management România și Transilvania Investments Alliance SA.

De asemenea, ASF a acceptat majorarea capitalului social și noua structură a asociaților la societatea ASKO Assekuranz Broker de Asigurare S.R.L.

A trecut prin avizul ASF și prospectul întocmit, în vederea admiterii la tranzacționare pe piața reglementată administrată de BVB, a acțiunilor emise de societatea Simtel Team S.A. București.

O altă decizie care a fost luată, se referă la aprobarea cererii de autorizare a modificării Declarației privind politica de investiții pentru Fondul de Pensii Administrat Privat Aripi, al Generali, societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA și Prospectul Schemei de pensii private al aceleași societăți.

Și pentru Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat tot de Generali, a fost aprobată modificarea Declarației privind politica de investiții.

Conform comunicatului ASF, a trecut de avizul Autorității și cererea de modificare a Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Stabil, administrat de Generali.

Dana Macsim
Dana Macsimhttp://www.romanialibera.ro
Dana Macsim este o profesionistă experimentată în jurnalism și comunicare, cu o carieră diversificată în mass-media și educație. A fost editor și prezentator de știri la Realitatea Plus din București, rol pe care l-a ocupat din decembrie 2019 până în iulie 2024. Începând cu 1 iulie 2024, Dana s-a alăturat echipei România Liberă. Anterior, a lucrat la Prima tv, Național Tv, Profit.ro și Money Channel în aceleași funcții. Dana a fost coordonator de marketing și comunicare la TCE 3 Brazi Group și expert în comunicare la Agenția pentru Dezvoltare Regională – Nord-Est. De asemenea, a fost manager la Centrul pentru Artă și Cultură Neamț și copywriter la Opera Comică pentru Copii din București. Pe lângă activitatea în jurnalism, Dana a fost și este profesor de limba franceză și de limba și literatura română la diverse instituții de învățământ. Dana deține un master în Comunicare de la Universitatea din București și este traducător și interpret certificat pentru limba franceză.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă