13.5 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăȘtirile zileiNoi informații despre românii din Africa de Sud. Sunt 39 de români...

Noi informații despre românii din Africa de Sud. Sunt 39 de români care așteaptă repatrierea

Noi informații despre românii din Africa de Sud. Potrivit MAE, sunt 39 de cetățeni români care trebuie repatriați, față de 36 de câți se știa până acum. Mai multe state au anunțat că anulează legăturile aeriene cu Africa de Sud din cauza unei mutații a Covid-19, denumită Omicron, care ar fi apărut în acest stat.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că în acest moment în Africa de Sud sunt 39 de cetățeni români, între care cei 31 de mebri ai echipei de rugby din Baia Mare, campioana României.  

Avionul care îi va transporta acasă pe români va decola duminică noapte sau luni dimineață, a declarat Bogdan Aurescu la Digi24.

Un român a reușit să părăsească această țară deja, cu o cursă de linie. De asemenea, ministerul de Externe le cere și celorlalți cetățeni români care se mai află în Africa de Sud să contacteze autoritățile române, dacă vor să părăsească țara.

„Cel mai probabil în cursul acestei nopți sau mâine dimineață devreme va putea să plece această cursă”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu, referitor la cursa Tarom care va aduce acasă românii blocați în Africa de Sud. În primă fază, se știa de 36 de români, între care 31 de membri ai lotului de rugby, un navigator și patru turiști.

„Între timp, navigatorul a reușit să se îmbarce pe o cursă regulată. Au mai apărut între timp încă patru cetățeni români, turiști aflați în Africa de Sud, și în acest moment avem 39 de cetățeni români care așteaptă repatrierea. De asemenea, încă șapte cetățeni români ne-au informat că se aflau în Africa de Sud, dar au reușit să găsească zboruri pe curse regulate”, a declarat ministrul de Externe.

Potrivit lui Aurescu, în avionul românesc se pot urca și alți cetățeni europeni, dacă sunt cereri în acest sens. Șeful diplomației române a spus că speră ca avionul să obțină rapid autorizațiile de survol și culoarele de zbor, pentru ca procedura să dureze cât mai puțin.

Emanuel Neacsu
Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...

Premiul GDS a fost acordat Comunității Declic

Premiul Grupului pentru Dialog Social(GDS) pe anul 2023 a fost decernat marţi Comunităţii Declic, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat la sediul GDS,...
Ultima oră
Pe aceeași temă