21.1 C
București
vineri, 27 mai 2022
AcasăȘtirile zileiNoi informații despre românii din Africa de Sud. Sunt 39 de români...

Noi informații despre românii din Africa de Sud. Sunt 39 de români care așteaptă repatrierea

Noi informații despre românii din Africa de Sud. Potrivit MAE, sunt 39 de cetățeni români care trebuie repatriați, față de 36 de câți se știa până acum. Mai multe state au anunțat că anulează legăturile aeriene cu Africa de Sud din cauza unei mutații a Covid-19, denumită Omicron, care ar fi apărut în acest stat.

Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a declarat că în acest moment în Africa de Sud sunt 39 de cetățeni români, între care cei 31 de mebri ai echipei de rugby din Baia Mare, campioana României.  

Avionul care îi va transporta acasă pe români va decola duminică noapte sau luni dimineață, a declarat Bogdan Aurescu la Digi24.

Un român a reușit să părăsească această țară deja, cu o cursă de linie. De asemenea, ministerul de Externe le cere și celorlalți cetățeni români care se mai află în Africa de Sud să contacteze autoritățile române, dacă vor să părăsească țara.

„Cel mai probabil în cursul acestei nopți sau mâine dimineață devreme va putea să plece această cursă”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu, referitor la cursa Tarom care va aduce acasă românii blocați în Africa de Sud. În primă fază, se știa de 36 de români, între care 31 de membri ai lotului de rugby, un navigator și patru turiști.

„Între timp, navigatorul a reușit să se îmbarce pe o cursă regulată. Au mai apărut între timp încă patru cetățeni români, turiști aflați în Africa de Sud, și în acest moment avem 39 de cetățeni români care așteaptă repatrierea. De asemenea, încă șapte cetățeni români ne-au informat că se aflau în Africa de Sud, dar au reușit să găsească zboruri pe curse regulate”, a declarat ministrul de Externe.

Potrivit lui Aurescu, în avionul românesc se pot urca și alți cetățeni europeni, dacă sunt cereri în acest sens. Șeful diplomației române a spus că speră ca avionul să obțină rapid autorizațiile de survol și culoarele de zbor, pentru ca procedura să dureze cât mai puțin.

Emanuel Neacsu
Am scris pentru prima dată în presă la Ziarul Cotidianul, în 1996. Am fost șef pe secția politic la Gardianul. Am venit la România Liberă în 2007 și am lucrat un an la ediția online. Mi-am continuat cariera ca redactor Digi 24 (5 ani) și am revenit la România Liberă ca editor pe secția politic.
Cele mai citite

eToro: Liderii corporațiilor preferă să combată inflația prin creșterea prețurilor

Analistul eToro Bogdan Maioreanu consideră că inflația schimbă comportamentul consumatorilor, dar un sondaj recent arată că și firmele acționează diferit în această perioadă. Directorii financiari...
00:01:48

Șeful ONU către mai mulți absolvenți de facultate: „ Nu lucrați pentru cei care distrug clima”

Șeful ONU a spus către mai mulți absolvenți ai Universității Seton Hall din New Jersey că nu e bine să lucreze pentru cei care...

Cresc enorm prețurile materialelor pentru industria automobilelor electrice

Cresc enorm prețurile materialelor esențiale pentru industria automobilelor electrice, semnalează o analiză realizată de XTB. Compania XTB, cu sediul în Polonia, are aproape 20...
Ultima oră
Pe aceeași temă