13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Noi detalii despre situația românilor din Antalya, zonă lovită de incendii

Autoritățile turce au reușit să controleze incendiile care au izbucnit săptămâna trecută în regiunea Antalya, una dintre destinațiile de vacanță preferate de turiștii români, astfel că în acest moment situația revine la normal, iar activitatea turistică nu este afectată, informează reprezentanții agenției de turism Soley Tour, specializată pe sejururi în Turcia.

În schimb, în Bodrum, la finalul săptămânii trecute, autoritățile au luat decizia de a-i muta temporar pe turiștii cazați în două hoteluri, ca măsură de precauție, aceștia revenind în resorturi o zi mai târziu.

“În toată această perioadă, în Antalya nu a fost necesară evacuarea din resorturi a turiștilor pentru că situația a fost sub control, iar vacanțele, inclusiv ale turiștilor români, au continuat fără sincope, conform programului. În ceea ce ne privește, nu am avut solicitări de anulare a vacanțelor în Turcia și turiștii trebuie să știe că pot călători în această destinație fără griji. Noi, ca turoperator, am fi primii care ar anula deplasările în Turcia, dacă siguranța și confortul turiștilor noștri ar fi amenințate de situația din zonă”, a declarat Erdinc Adali, CEO Soley Tour.

Într-o declarație oficială, ministrul turc al Agriculturii și Silviculturii, Demir Pakdemirli, a precizat că în ultimele șase zile, 137 de incendii au fost controlate în 32 de provincii, dar continuă “lupta eroilor pădurii împotriva a 13 incendii din șase provincii”.

În acest moment, echipele de intervenție acționează cu zeci de avioane și elicoptere, peste 800 de mașini de pompieri, iar mai bine de 5.000 de angajați sunt angrenați în lupta împotriva flăcărilor.

Ultima oră
Pe aceeași temă