16.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Ninsori abundente și viscol pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură

ANM avertizează că până vineri seară, la altitudini de peste 1.700 metri se vor manifesta intensificări ale vântului, ninsori abundente cu depuneri mari de zăpadă și viscol mai ales în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură.

Meteorologii au actualizat și informarea de ploi abundente emisă pentru sudul, estul și centrul țării. „De joi, de la ora 11.00, până vineri, la ora 18.00, temporar, vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, predominant sub formă de ploaie în sudul, estul, apoi şi în centrul ţării şi mixte la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 15-25 l/mp şi izolat 30 l/mp. Pe alocuri, în Moldova şi în zona montană vor mai fi depuneri de polei. Local, vântul va prezenta intensificări, cu rafale în general de 40-50 km/h, iar pe crestele montane de peste 70-80 km/h.”, au anunțat meteorologii.

În București, până vineri, la ora 8.00, vremea va fi închisă, temporar va ploua și se pot acumula cantități de apă de 10-12 litri/mp. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze la rafală de până la 35-40 km/h. Temperatura maximă va fi de 7-8 grade, iar cea minimă de 5-6 grade. Vineri, până la ora 18.00, cerul va fi mai mult noros şi va ploua slab, mai ales în prima parte a intervalului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu rafale de până la 30-35 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade.

Ultima oră
Pe aceeași temă