21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăPoliticăNicușor Dan dă vina pe Gabriela Firea pentru situaţia financiară dezastruoasă a...

Nicușor Dan dă vina pe Gabriela Firea pentru situaţia financiară dezastruoasă a Bucureștiului

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, declară că fostul edil Gabriela Firea a intrat „în logica de campanie” şi îi reproşează acesteia că a uitat „situația financiară dezastruoasă” în care a lăsat oraşul.

El reiterează, într-o postare pe Facebook, că la preluarea mandatului a găsit un buget de 3 milioane de lei şi datorii curente de 3 miliarde de lei şi că primăria era în „faliment nedeclarat”.

„Fostul primar, Gabriela Firea, se pare că a uitat situaţia financiară dezastruoasă în care a lăsat oraşul şi mă acuză că plătesc ‘datorii închipuite’. Îi reîmprospătez memoria. Când am ajuns în primărie, am găsit un buget de 3 milioane de lei şi datorii curente de 3 miliarde de lei. Adică o datorie de 1.000 de ori mai mare decât bugetul. Din cele trei miliarde, 165 de milioane de lei erau neplătiţi pentru autobuzele Otokar. Creditele pentru investiţii erau blocate. Datoriile curente trebuiau plătite imediat. Conturile Primăriei erau blocate. Eram practic în faliment nedeclarat. Iar lista dezastrului poate continua”, scrie edilul general, potrivit agerpres.ro.

Nicușor Dan spune că Gabriela Firea poartă vina pentru situația financiară dezastruoasă a Bucureștiului, deși acum nu mai are datorii

Potrivit acestuia, în prezent, Primăria Capitalei are o situaţie financiară „stabilă”, după ce a început anul fără datorii curente, iar lucrările de investiţii sunt deblocate şi continuă.

„Înţeleg că Gabriela Firea a intrat în logica de campanie şi în stilul PSD distorsionează adevărul. Însă cifrele nu pot fi cosmetizate”, menţionează Nicuşor Dan.

Gabriela Firea a scris joi pe aceeaşi reţea de socializare că Bucureştiul „trebuie salvat cu adevărat”, după ce a ajuns „pe mâinile unor falşi salvatori şi toate proiectele majore sunt blocate”. Potrivit acesteia, oraşul „s-a degradat şi mai mult” în aceşti peste doi ani, iar actuala conducere s-a preocupat „doar de lucruri mărunte şi răfuieli politice”. Firea a menţionat că „singurii vinovaţi” pentru proiectele blocate sunt Nicuşor Dan, USR Bucureşti şi PNL Bucureşti.

„Am analizat, împreună cu parlamentarii, consilierii generali social democraţi şi liderii organizaţiilor de sector din Bucureşti, situaţia în care se află proiectele începute de PSD în Bucureşti. Majoritatea obiectivelor de investiţii pe care le-am început sunt blocate! Tragic este că Bucureştiul a avut în aceşti doi ani mai mulţi bani la dispoziţie şi tot ce am auzit au fost minciuni despre ‘greaua moştenire’ şi datorii închipuite. În plus, e dramatic faptul că proiecte majore pentru oameni riscă să piardă finanţări nerambursabile importante. Echipa social-democrată din Bucureşti este pregătită să repare tot răul făcut, chiar dacă nu va fi o muncă uşoară”, a scris Gabriela Firea.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iordănescu, înainte de meciurile cu Kosovo și Elveția: „Am încredere că vom ieşi bine din această dublă extrem de grea”

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a prefațat, într-un interviu acordat FRF TV, duelurile primei reprezentative din luna iunie, din preliminariile...

Iohannis: „România este Aliatul NATO cu cea mai lungă frontieră cu Ucraina și înțelegem clar nevoia de a consolida postura NATO pe Flancul Estic”

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut marți, 6 iunie 2023, la Castelul Bratislava, Republica Slovacă, o intervenție în cadrul sesiunii de deschidere a Summitului...
00:02:00

VIDEO: SUA acuză China de „agresivitate” militară

Casa Albă a declarat că recentele întâlniri periculoase dintre forțele americane și chineze în Strâmtoarea Taiwan și în Marea Chinei de Sud reflectă o...
Ultima oră
Pe aceeași temă