32.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăPoliticăNicușor Dan: "Aplicația Google Maps va arăta unde se află mijloacele STB,...

Nicușor Dan: „Aplicația Google Maps va arăta unde se află mijloacele STB, în timp real”

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a afirmat că, începând de azi, 29 martie 2023, Google Maps va indica locul fiecărui mijloc de transport în comun în timp real şi oferă posibilitatea alegerii unui traseu optim.

„Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de astăzi în aplicaţia Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze. Aplicaţia calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinaţia finală, incluzând în variante metroul şi/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât şi un mare avantaj pentru pasageri, care îşi pot alege sau schimba traseul în funcţie de timpii de aşteptare”, a scris primarul general, pe Facebook.

„Aplicația este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori.

Cum funcționează ? Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucuresti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa.

Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa.

Parteneriatul pe care l-am încheiat cu Google este rezultatul efortului comun al colegilor de la STB și TPBI, cărora le mulțumesc”, conchide Nicușor Dan.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă