21.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022
AcasăPoliticăNicușor Dan anunță proiecte PNRR în jur de 50 milioane de euro...

Nicușor Dan anunță proiecte PNRR în jur de 50 milioane de euro pentru renovarea unor clădiri

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, anunţă că Primăria Capitalei a depus, în prima zi de funcţionare a PNRR, proiecte în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro pentru renovarea unor clădiri rezidenţiale multifamiliale, dar şi pentru clădiri publice, monument istoric.

„În prima zi în care a început să funcţioneze Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Primăria Capitalei a depus, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, proiecte pentru a obţine finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro. Dorim să renovăm 13 blocuri, unele dintre ele monumente istorice, precum şi clădiri publice, emblematice pentru Bucureşti, cum ar fi Casa Gheorghe Tattarescu din str. Domniţa Anastasia nr. 7, Pinacoteca din str. Lipscani nr. 18-20 şi Blocul Rosenthal din Calea Victoriei nr. 22-24”, a declarat Nicuşor Dan, citat într-un comunicat de presă transmis, luni, de PMB, conform agerpres.ro.

Edilul Capitalei mulţumeşte asociaţiilor de proprietari care au înţeles importanţa obţinerii fondurilor nerambursabile din programul „Renovarea integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale” din PNRR şi au completat documentele necesare.

Nicușor Dan vrea ca prin PNRR să înceapă renovarea acelor clădiri care au nevoie de reparații după ce au fot expertizate seismic

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunţă lansarea programului de expertizare a peste 200 de clădiri cu risc seismic.

„Am lansat, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, un program care prevede expertizarea a peste 200 de clădiri, iar activitatea a început deja cu primele cinci dintre ele. Adresele imobilelor unde expertizarea e în curs sunt Bulevardul Magheru nr. 16-18, Bulevardul Pache Protopopescu nr. 21, Bulevardul Hristo Botev nr. 26, strada Vasile Lascăr nr. 6 şi strada Radu Cristian nr. 1. Vom începe în curând expertizarea altor 20 de clădiri, majoritatea din centrul Capitalei, dar şi din Berceni sau Militari”, a scris edilul general, pe Facebook.

Nicuşor Dan menţionează că expertizarea e primul pas în consolidarea imobilelor, fiind urmată apoi, în funcţie de rezultate, de proiectarea pentru lucrările de consolidare, conform agerpres.ro.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Poștaștii vor aduce acasă brățara “Butonul Roșu”

Poșta Română a devenit partener, în dezvoltarea la nivel național, al sistemului Butonul Roșu. Acest serviciu vine în completarea numărului unic de urgență 112...

Astăzi este Ziua Internațională a Muzicii

În fiecare an, la data de 1 octombrie, este sărbătorită Ziua Internaţională a Muzicii (International Music Day), susţinută de Consiliul Internaţional de Muzică (International...

Soldat de 18 ani, care a participat la funeraliile de stat ale reginei, găsit mort în cazarmă

Un soldat adolescent care a luat parte la funeraliile de stat ale reginei a fost găsit mort în cazarma sa. Soldatul de cavalerie Jack Burnell-Williams...
Ultima oră
Pe aceeași temă