7.4 C
București
vineri, 31 martie 2023
AcasăInternaționalNetanyahu va merge în Franța pentru a se propune mediator între Rusia...

Netanyahu va merge în Franța pentru a se propune mediator între Rusia și Ucraina

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, va efectua joi o vizită oficială în Franța, pentru o întrevedere cu preşedintele Emmanuel Macron pe tema relaţiilor bilaterale şi crizelor internaţionale, liderul israelian semnalând disponibilitatea de a fi mediator între Rusia şi Ucraina, transmite blacknews.ro.

Potrivit Biroului premierului israelian, Netanyahu va discuta cu Macron despre consolidarea Acordurilor Abraham şi despre eforturile internaţionale de contracarare a programului nuclear iranian.

Vor fi abordate şi relaţiile bilaterale, iar Netanyahu se va întâlni cu reprezentanţi ai mediilor de afaceri din Franţa şi cu liderii comunităţii evreieşti, conform cotidianului The Jerusalem Post.

Într-un interviu acordat postului de televiziune CNN, Netanyahu a manifestat disponibilitatea de a fi mediator între Rusia şi Ucraina, dacă i se va solicita acest lucru. „Dacă mi se va cere acest lucru de către părţile relevante, în mod categoric voi analiza această posibilitate, dar nu mă implic eu fără a mi se cere”, a afirmat premierul Israelului.

Netanyahu va merge în Franța pentru a se propune mediator între Rusia și Ucraina, dar va acorda și asistență în materie de securitate Ucrainei

În acelaşi timp, Netanyahu a semnalat miercuri că Israelul ar putea acorda asistenţă în materie de securitate Ucrainei, atrăgând riposta Rusiei.

Citește și : Ruşii îi acuză pe americani că au distrus baza legală a tratatului Noul START

„Dat fiind că este vorba de livrarea de armament Ucrainei, nu clasăm o ţară în funcţie de poziţia geografică. Toţi cei care furnizează arme trebuie să înţeleagă faptul că noi considerăm aceste arme ca fiind ţinte legitime ale armatei ruse. Orice tentativă, realizată sau nerealizată, dar anunţată, de a furniza armament suplimentar va conduce la escaladarea crizei. Trebuie să înţeleagă toată lumea acest lucru”, a avertizat miercuri Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, potrivit cotidianului Le Monde.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Sorana Cîrstea e în semifinalele turneului de la Miami după o victorie de excepție cu Aryna Sabalenka

Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami, după o victorie de excepție cu Aryna Sabalenka. Este a doua cea mai bună performanță...

Premierul Nicolae Ciucă este într-o vizită de lucru în Regatul Suediei

Prim-ministrul Nicolae Ciucă efectuează, vineri, o vizită de lucru la Stockholm, în cadrul căreia are programate întâlniri cu premierul suedez, Ulf Kristersson, şi cu...

Invazia Rusiei în Ucraina a fost însoțită de atacuri cibernetice asupra României

Invazia Rusiei în Ucraina a fost însoțită de atacuri cibernetice asupra României și a altor țări membre NATO, a dezvăluit ambasadoarea Statelor Unite la...
Ultima oră
Pe aceeași temă