3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăȘtirile zileiNaufragiu în Marea Neagră. Zece oameni au fost salvați, doi au murit

Naufragiu în Marea Neagră. Zece oameni au fost salvați, doi au murit

O navă tip cargo, sub pavilion ucrainean, s-a scufundat în apropierea apelor teritoriale românești ale Mării Negre, în dimineața zilei de joi, 11 martie 2021.

Primele acțiuni de intervenție au permis salvarea a zece dintre cei 13 cetățeni ucraineni aflați la bordul navei Volgo Balt 179. Dintre cei salvați, unul este rănit. Alți doi membri ai echipajului sunt decedați, iar o persoană este dată dispărută și încă este căutată în apele mării.

La locul naufragiului se află în prezent o navă de salvare, GSP Falcon, aparținând firmei private Grup Servicii Petroliere (GSP) și, în curând, va ajunge în zonă și un elicopter al GSP.

Primul mesaj de ajutor a fost recepționat din partea navei ucrainene în noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 4. La acel moment, nava care plecase din portul Rostov se îndrepta spre Constanţa, fiind la circa 70 de mile marine de portul românesc.

Naufragiul s-a produs în condiții de furtună, cu vânt puternic și valuri de până la patru metri înălțime.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Cele mai citite

Erdogan: „Sper ca lira turcească să se stabilizeze în curând”

Președintele turc, Tayyip Erdogan, a declarat sâmbătă că speră că ratele de schimb valutar să se stabilizeze în scurt timp și a promis din...

Ana-Maria Popescu, medalie de argint, la Cupa Mondială de spadă de la Dubai

Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, a câştigat medalia de argint la Cupa Mondială de spadă de la Dubai, sâmbătă, după ce...

Dreapta franceză și-a stabilit candidatul la alegerile prezidențiale din 2022

Dreapta franceză s-a reunit sâmbătă și și-a ales candidatul pentru alegerile prezidențiale ce se vor ține la anul. Valérie Pécresse, politiciana franceză care se autodescrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă