9.7 C
București
vineri, 22 octombrie 2021

Natură dezlănțuită: a plouat în câteva ore cât plouă în jumătate de an

Ploile din ultimele 24 de ore ce au căzut în toată România au generat mari probleme mai ales în zonele în care nu există sistem de colectare a apelor pluviale ori acestea sunt sub-dimensionate și cedează atunci când cade o cantitate mare de precipitații într-un timp foarte scurt. În unele zone s-au acumulat în doar câteva ore de ploaie abundentă cantități de precipitații ce se înregistrează în medie în jumătate de an.

Un bilanț al pompierilor vorbește de sute de intervenții în 56 de localități situate în 17 județe. S-a intervenit de urgență cu pompe și autospeciale de Pompieri pentru scoaterea apei din case. Echipe mixte formate împreună cu reprezentanți ai Primăriilor au acționat în parcările dintre blocuri unde precipitațiile însoțite pe alocuri de vijelii au pus la pâmânt copaci și au distrus autoturisme parcate. Au fost doborâți stâlpi de electricitate și au fost luate pe sus 3 acoperișuri.

Județele cele mai afectate au fost Alba, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Călărași, Covasna, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Ilfov, Maramureș, Mureș, Prahova, Suceava și Tulcea. Din nefericire, un copil de 4 ani luat de viitură sâmbătă în localitatea Valea de Sus, Bihor, a fost găsit mort în această dimineață într-un pârâu unde fusese adus de ape.

Ultima oră
Pe aceeași temă