30.7 C
Bucharest
Friday, 22 September 2023
HomeInternaționalNATO va trimite încă 700 de soldați în Kosovo

NATO va trimite încă 700 de soldați în Kosovo

Șeful NATO, Jen Stoltenberg, a condamnat violențele, afirmând că “astfel de atacuri sunt inacceptabile și trebuie să înceteze”. El a avertizat că trupele NATO “vor lua toate măsurile necesare pentru a menține un mediu sigur și securizat pentru toți cetățenii din Kosovo”, scrie Euronews.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că organizația militară va trimite încă 700 de soldați în nordul Kosovo pentru a ajuta la reprimarea protestelor violente, după ce ciocnirile cu etnicii sârbi din această zonă s-au soldat cu rănirea a 30 de soldați internaționali.

“Am decis să desfășurăm încă 700 de soldați din forța operațională de rezervă pentru Balcanii de Vest”, a declarat Stoltenberg reporterilor la Oslo, după discuții cu premierul norvegian Jonas Gahr Store.

El a precizat că NATO va “pune, de asemenea, un batalion suplimentar de forțe de rezervă în stare de alertă ridicată, astfel încât să poată fi, de asemenea, desfășurate în caz de nevoie”.

“Acestea sunt măsuri prudente”. Un batalion variază de obicei între 300 și aproximativ 1.000 de soldați. Misiunea de menținere a păcii condusă de NATO, KFOR, este formată în prezent din aproape 3.800 de soldați.

Marți, mai devreme, forțele de menținere a păcii KFOR au folosit garduri metalice și bariere de sârmă ghimpată pentru a întări pozițiile într-un oraș din nordul țării, un punct fierbinte.

Trupele au sigilat clădirea municipalității din Zvecan, unde tulburările de luni au dus la o creștere a tensiunilor, sporind temerile legate de instabilitate și de o explozie în punctul fierbinte din Balcani, pe fondul eforturilor sporite ale Occidentului de a rezolva o dispută care durează de mult timp.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Marele rege Filip și viața sa necunoscută

Salonic, cel de-al doilea mare oraș grecesc, cu opt sute de mii de locuitori, este folosit de mulți români ca dormitor, în drumul spre...

Windows 11 va primi un update major, pe 26 septembrie. Modificări importante pentru utilizatori

Update-ul Windows 11 23H2 va fi disponibil începând cu 26 septembrie, a anunţat Microsoft în cadrul evenimentului Surface de joi seara.Acesta include o...

Cine este baronul asfaltului, Dorinel Umbrărescu, crescut și conexat la PSD!

O explozie devastatoare de gaz la șantierul autostrăzii din Moldova a declanșat o serie de controverse și anchete, iar numele de Dorinel Umbrărescu,...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies